Free solo

5 apr 2019 18:30 - 20:30

Biograf Fokus, Dag Hammarskjölds plats 1, 553 22 Jönköping

Jönköpings Klätterklubb bjuder in till en hisnande och oförglömlig filmvisning av Oscarsvinnaren FREE SOLO!

Alex Honnold är en av världens mest erkända och välkända klättrare. Det som framförallt utmärker honom från de flesta andra är att han klättrar ”free solo”, alltså utan rep eller annan säkerhetsutrustning. I den här filmen får vi följa Alex när han följer sin dröm att klättra utan rep uppför den mest ikoniska klippan i världen: El Capitan i Yosemite, USA. Klippan är över 900 meter hög, och hela vägen upp kan ett enda misstag vara det som skiljer mellan liv och död. Absolut perfektion är det enda alternativet för att nå sin dröm. Efter minutiös förberedelse och år av träning genomför Alex Honnold en av klättervärldens största bedrifter, till och med en av världens största idrottsbedrifter alla kategorier.

"Alex Honnold’s Free Solo climb should be celebrated as one of the great athletic feats of any kind, ever." - THE NEW YORK TIMES

FREE SOLO är både en ”sitter-på-kanten-av-stolen-thriller” och ett häpnadsväckande och intimt porträtt om att följa sin livslånga dröm. Alex tänjer gränserna för vad vi trodde var möjligt att åstadkomma. Det är en hisnande upplevelse som definitivt ska ses på stor duk. Filmen har väckt stor uppmärksamhet runt om i världen, vunnit flertal priser och är nu även nominerad till en Oscar i kategorin dokumentär.


Längd:
1 tim 40 min
Språk:
Engelska (OBS ingen svensk text)

En film från National Geographic Documentary Film


INSLÄPP BÖRJAR: 18:00
FILMEN BÖRJAR: 18:30


TRAILERMer om filmen hittar du här: www.nationalgeographic.com/films/free-solo/

ORDINARIE Ej tillgänglig
ORDINARIE JUNIOR Ej tillgänglig