skip to main content

Fransk impressionism

Sista chansen

Fransk impressionism

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

26 maj 2024 16:00 - 17:30

Beskrivning

Vid denna konsert, som dubbleras på Lidingö 25/5 och i Täby 26/5, möter vi två tonsättare vars musik brukar räknas till den impressionistiska stilen.
- Vi gästas denna gång av den unga svensk-lettiska pianisten Iveta Calite, som framför Maurice Ravels pianokonsert i G-dur, som komponerades mellan 1929 och 1931.
- Maurice Ravel är en av modernismens stora pionjärer och hans rytmiska kompositioner har tydliga influenser av jazz. Det hörs i pianokonsertens jazzidiom, där solostämman ofta ger känslan av ren improvisation. Han utmanar gränsdragningen mellan olika musikaliska genrer och landar i en helt egen stil som fortfarande känns ytterst modern.

- Vi framför även hans välkända och mycket vackra Pavane för en död prinsessa.

- Claude Debussys musik representerar övergången mellan den senromantiska musiken och 1900-talets moderna musik. Liten svit med fyra satser är ett av kompositörens mest spelade verk och komponerades ursprungligen för fyrhändigt piano 1888. Det arrangerades för orkester 1907 av Henri Büsser och Debussy tackade omedelbart honom i ett brev för hans "genialiska orkestrering".

Lokal

Tibble kyrka, Attundavägen 3, 183 34 Täby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer