Från Mörker till Ljus - Konsert med Stockholms Motettkör KFUM

Norrtullsgatan 37, 113 27 Stockholm
22 mar 2020 18:00 - 19:15
Biljetter Gratis - 120,00 SEK
Biljetter Gratis - 120,00 SEK

INSTÄLLD KONSERT Tyvärr får vi meddela vår publik att vi pga Corona-situationen har valt att flytta fram vår konsert till ett senare tillfälle. Vi återkommer med nytt datum så snart vi kan. Vi har verkligen sett fram emot denna konsert och hoppas att vi skall kunna uppföra de verk vi arbetat med senare i vår eller i höst. Håll utkik på vår hem sidoch på facebook! 
Bästa hälsningar från Stockholms Motettkör KFUM.
PS. För dem av er som köpt biljett på Billetto kommer vi att göra en återbetalning under de närmaste dagarna.Det har blivit dags för Stockholms Motettkörs vårkonsert! I detta projekt har vi haft glädjen och äran att arbeta med den mycket erfarne professorn i dirigering, Per Borin. Han skriver så här:

Aus Der dunkelheit zum Licht - Från Mörker till Ljus
” Efter ett långt körliv i Sverige, 21 år i Tyskland med huvudsakligen orkester- och operamusik, så är det en stor glädje att kunna medverka i detta tysk-svenska program som sveper genom fyra århundraden. Innehållsmässigt så går musik och text hand i hand från fastetid in i påskens förtid, dvs från ”mörker till ljus” utan att den klichéen blir ett självändamål. Extra intressant är fyra olika tonsättningar av Ave Maria, två tyska, två svenska, där en är ett uruppförande där komponisten är en körmedlem. Hösten 2017 hade jag nöjet att uruppföra Matthew Petersons rytmiskt komplexa och klangligt praktfulla Lux Aeterna. Efter Sven-David Sandströms död, Matthews lärare, är det extra värdefullt att kunna presentera Sven-David också som en ovärderlig kompositionspedagog. Det hela inramas av barockens oslagbare mästare, Johann Sebastian Bach, polyfonins gigant! ” Per Borin

Hjärtligt välkomna!

www.stockholmsmotettkor.com

Profile picture
Stockholms Motettkör KFUM

Stockholms Motettkör KFUM är en blandad kör med rutinerade sångare och bred repertoar, bl a klassiska verk, svensk körlyrik, jazz, bossa nova och folkmusik. Vår dirigent är Rebecka Gustafsson.

Kören bildades av de två körerna Stockholms Motettkör och KFUM:s Kammarkör, två körer som funnits i 40 respektive 60 år. Hösten 2018 slog vi ihop körerna till en.

Vi repeterar på onsdagar på Rosengatan i Stockholms City tillsammans med KFUM Centrals övriga musikföreningar som storband, barn- och ungdomskörer och symfoniorkester. Hör av dig om du intresserad av att sjunga med oss! 

Eventet är avslutat

Från Mörker till Ljus - Konsert med Stockholms Motettkör KFUM

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.