skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Framgångsrikt ledarskap hemma och borta

Eventet är avslutat

Framgångsrikt ledarskap hemma och borta

Från 495,00 SEK

Plats

Datum

2 sep 2022 09:00 - 13:30

Beskrivning

Välkommen till en spännande förmiddag där vi tillsammans med erfarna och namnkunniga profiler ska diskutera förutsättningarna för morgondagens framgångsrika ledarskap! Seminariet vänder sig till chefer på olika nivåer, HR och personer intresserade av ledarskapsfrågor.

Räknat per capita är Sverige världsmästare i grenen flest multinationella företag. Sverige är dessutom ett av de mest framgångsrika start-up-länderna. För att vara ett litet land har därmed det svenska ledarskapet fått stort utrymme världen över och det inom olika områden – allt ifrån avancerad ingenjörskonst till kreativa industrier, idrott och hållbarhet.

Hur ser framgångsreceptet ut för ett lyckat ledarskap idag, och vad kommer att krävas framöver? Och vilken roll spelar digitaliseringen? Dessutom ska vi ta reda på vad som krävs av en svensk ledare för att få gehör i en internationell miljö, och vilka egenskaper en internationell ledare behöver ha för att nå framgång i Sverige. Och svenskt ledarskap, vad är det egentligen? 

Datum: 2 september 2022 
Tid: 9.30-12.30. Därefter lunch. Registreringen startar 9.00.
Plats: Näringslivets hus, Storgatan 19, Wallenbergsalen
Kostnad: Från 495 kr. SVIV är en momsbefriad organisation.

Talare

Mats Granryd, generaldirektör GSMA och ordförande Vattenfall
Fredrik Hillelson, grundare och vd Novare
Allison Kirkby, koncernchef Telia Company
Martin Lundstedt, koncernchef Volvo Group
Claudia Olsson, grundare och vd Stellar Capacity
Mats Sundin, grundare IMR (Institutet för Människor i Rörelse)
Lars Strannegård, professor i företagsekonomi och rektor för Handelshögskolan i Stockholm
Louise Svanberg, ordförande Svenskar i Världen, tidigare koncernchef EF Education First
Anna Sävinger-Åslund, Senior Vice President Human Resources Essity

Gäst: Carl-Henric Svanberg

Moderator: Cecilia Borglin, generalsekreterare Svenskar i Världen

Program

9.00 – 9.30 Registrering 

9.30 – 9.40 Välkommen! Louise Svanberg, ordförande Svenskar i Världen

9.40 – 9.55 Svenskt ledarskap – existerar det? 
Vilket ledarskap krävs för att utveckla företagens konkurrenskraft och skapa lönsamhet? Hur utbildas den unga talangen för att möta morgondagens krav? Lars Strannegård, professor i företagsekonomi och rektor för Handelshögskolan i Stockholm

9.55 – 10.40 Internationellt ledarskap på en global marknad
Martin Lundstedt och Mats Granryd besitter båda unika och mångåriga erfarenheter av ledarskap i såväl svenska som internationella företag. En med minst lika mycket erfarenhet i bagaget är Carl-Henric Svanberg som kommer att leda denna spännande diskussion om internationellt ledarskap i en global kontext.

Martin Lundstedt, koncernchef Volvo Group
Mats Granryd, generaldirektör GSMA och ordförande Vattenfall

10.40– 10.55 Sveriges digitala ledarskap i världen
Digitaliseringen förändrar inte bara de marknadsförhållanden bolag möter utan ställer även nya krav på organisation, kultur och ledarskap. Hur står sig Sverige i det digitala ledarskapet och vad behöver vi göra för att framgångsrikt leda i en digital värld?

Claudia Olsson, grundare och vd Stellar Capacity

10.55 – 11.10 Kaffepaus

11.10 – 11.30 Vilken roll spelar värderingar för ett framgångsrikt ledarskap och hållbara medarbetare?
Som en av världens främste hockeyspelare och lagkapten vet Mats Sundin vad som krävs för att ett lag ska nå framgång. Med metodiken från tävlingsidrottens högsta nivå hjälper han nu bolag att skapa hållbara medarbetare.

Mats Sundin, grundare IMR (Institutet för Människor i Rörelse)

11.30 – 11.55 Avgörande egenskaper hos framtida ledare
Sverige har drivit upp många framgångsrika ledare genom åren. Vilken formel ligger bakom och vad krävs idag för att nå det högsta karriärsteget? Fredrik Hillelson och Anna Sävinger-Åslund är duon med lång erfarenhet av rekrytering på chefsnivå.

Fredrik Hillelson, grundare och vd Novare
Anna Sävinger-Åslund, Senior Vice President Human Resources Essity

11.55 – 12.15 Successful international leadership in Sweden
Allison Kirkby is recognized for building and successfully leading strong teams in periods of change and has been awarded Sweden’s Most Powerful Female CEO/Leader. Which international experience is extra valuable in a Nordic context?
Allison Kirkby, koncernchef Telia Company

12.25 – 12.30 Avslut

12.30 – 13.30 Lunch


Vi vill rikta ett stort tack till Svenskt Näringsliv för generöst stöd som möjliggör detta evenemang!

Arrangör

Svenskar i Världen är en ideell och politiskt oberoende organisation som sedan 1938 har varit utlandssvenskarnas röst i Sverige. Genom påverkansarbete, råd och stöd gör vi det enklare för svenskar att studera, arbeta eller av andra skäl bo utomlands, men också att flytta hem igen. Vi verkar också för att svenskarnas internationella erfarenhet och kompetens ska tas tillvara på bästa möjliga vis. Vill du kontakta oss? Mejla då till sviv@sviv.se.

Lokal

Näringslivets Hus Näringslivets Hus, Storgatan 19, 114 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer