skip to main content

Förklädd gud med Allmänna Sången

Förklädd gud med Allmänna Sången

Från Gratis

Plats

Datum

2 jun 2024 15:00 - 16:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning


lägger som himmelsk läkning 
för djupa själasår,
en vän, fri från beräkning, 
sin hand i vårSå lyder en strof ur Hjalmar Gullbergs diktsvit Förklädd gud, som tonsatts av Lars-Erik Larsson. Sviten uruppfördes den 1 april 1940, mitt under brinnande världskrig. Tyskland har intagit Polen och ska en vecka senare inta både Norge och Danmark, men Hjalmar Gullbergs text ger ett budskap om medmänsklighet och hopp. Fortfarande är verket ett av de mest älskade och kan verkligen bära upp namnet en svensk klassiker. 

Detta älskade stycke kommer ni att få höra i arrangemang för kör samt åtta instrumentalister. Utöver  alltid fantastiska Allmänna Sången gästas vi av barytonen Karl-Magnus Fredriksson och sopranen Paulina Pfeiffer samt skådespelaren Johan Rabaeus som recitatör. Arrangemanget för fem stråkar, klarinett, blockflöjt och flygel är än så länge opublicerat och framfördes för första gången vid Allmänna Sångens vårkonsert i universitetsaulan i Uppsala den 4 maj. 

Konserten lämnar även plats åt sånger som hör våren till!

Medverkande:
Maria Goundorina, dirigent 
Karl-Magnus Fredriksson, baryton
Paulina Pfeiffer, sopran
Johan Rabaeus, recitatör
Victoria Power, piano
Malou Meilink, blockflöjt 
Margreet Houtman, klarinett 
Andrej Nikolaev, violin
Mikael Crafoord , violin
Jakob Ruthberg, viola
Pelle Hansen, cello
Mattias Normell, kontrabas

Arrangör

VÄSTERLÖFSTA KYRKAS MUSIKSTIFTELSE

Inför Anders Walls 80-årsdag 2011 önskade han sig istället för presenter bidrag till en konsertflygel i hemförsamlingen Västerlövsta. Bidragen lade grunden för den fantastiska Steinway-flygel som sedan installerades i Västerlövsta kyrka i Heby. Ambitionen är att varje år arrangera minst fyra konserter av mycket hög musikalisk klass. Konsertverksamheten stöds ekonomiskt av Anders Walls stiftelse.

Lokal

Västerlövsta kyrka, Skolgatan 2, 744 31 Heby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer