skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Förintelsens minnesdag

Eventet är avslutat

Förintelsens minnesdag

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

27 jan 2024 14:00 - 15:30

Beskrivning

Henrik Valentin är författare, dramatiker och föredragshållare. Med utgångspunkt från föreställningen ”Ljus i oktobermörkret”, som spelats på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, har han satt samman ett gestaltande bildföredrag om de danska judarnas flykt över sundet i oktober 1943. Men det handlar också om mottagandet och flyktingarnas tid i Sverige och om deras återvändande till Danmark efter kriget. Föredraget, som innehåller vissa dramatiserade delar, handlar om bakgrunden till flykten, hur flykten gick till, tidsandan och mottagandet längs den skånska västkusten. Dessutom tar Henrik Valentin upp den påtagliga antisemitism och nazism som var utbredd även i väletablerade kretsar i Sverige.

Efter föredraget finns möjlighet att se utställningen ”Jag kom ensam” tillsammans med personal från museet. 

Arrangör

Lokal

Österlens Museum, Storgatan 24, 272 31 Simrishamn

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer