skip to main content

Föreläsning om Knutby-dramat i Lommaryd 10/3

Föreläsning om Knutby-dramat i Lommaryd 10/3

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

10 mar 2024 16:00 - 18:00

Beskrivning

Lommaryds Kultursällskap LOKUS hälsar alla välkomna till en väldigt speciell föreläsning och frågestund om de tragiska händelserna i Knutby.
Vi är väldigt stolta och tacksamma att Peter och Emma Gembäck är villiga att komma till Lommaryd för att ge oss en unik inblick i händelserna före, under och efter mordet och mordförsöket för ganska exakt 20 år sedan.
Peter och Emma hade båda en framskjuten placering i den dåvarande församlingen. Peter som Pastor och Emma som personlig assistent till Åsa Waldau (Kristi brud).
Efter det brutala mediadrevet och domarna så isolerades församlingen mer och mer och våldet slutade inte med mordet, först 2017 upplöstes församlingen och Peter Gembäck anmälde sig själv, en annan Pastor och Åsa Waldau för misshandel.
Nu har ni möjlighet att i en intim och avslappnad miljö höra deras egna berättelse om livet i församlingen och det hela avslutas med en lång frågestund då ni har chansen att ställa egna frågor till Peter och Emma.
Vi hoppas på en stor och frågvis publik till detta event som är öppet för allmänheten.
Vi kommer även att ha kaffe, våfflor och bullar till försäljning.

Välkomna!

Återigen, observera att detta evenemang är öppen för allmänheten, inget medlemskap i föreningen krävs.

Arrangör

Vi är en ideell förening i Lommaryd, Aneby Kommun som bedriver föreningsverksamhet med inriktning på ökat kulturutbud på landsbygden. Framförallt har vi hittills arrangerat mindre musikevenemang och föreläsningar.

Kulturutbudet i området som vi verkar är i dagsläget begränsat, och på landsbygden i stort sett obefintligt. Det vill vi ändra på. Vi vill ge lokalbefolkningen möjlighet att uppleva kulturevenemang lokalt där vi bor och verkar.

Lokal

Lommaryds Kultursällskap, Lommaryd 1, 578 91 Aneby

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer