Föreläsning med Dr Lars Omdal

Eventet är avslutat

Föreläsning med Dr Lars Omdal

Biljetter från 350,00 SEK

Datum

25 aug 2017 18:00 - 21:00

Beskrivning

ETT FÅTAL BILJETTER KVAR!

45 år gammal myt påverkar 450 000 liv i Sverige idag

Välkommen att lyssna på den norske läkaren Lars Omdal, som kommer att berätta om bakgrunden till och ifrågasätta den myt som uppstod under 1970-talet och som envist lever kvar inom dagens medicin.*

För en del av de 98% som får standardmedicinen kan det vara så enkelt som myten säger – men inte för andra. Och vad gör man då?

I Sverige görs ofta inget alls.

Kanske är det förklaringen till att svenska sköldkörtelpatienter vallfärdar till Norge för att få vård – åtminstone de som har råd att betala för privat vård, resa och uppehälle.

Kom och lyssna till dr Lars Omdal, läkare och specialist i allmänmedicin, funktionsmedicin, miljö- och näringsmedicin och verksam vid Balderklinikken i Norge, när han föreläser om underfunktion i sköldkörteln och hur vården kan angripa problemet om inte standardmedicineringen Levaxin ger tillräcklig symtomlindring.

Och myten då? Jo, den är att behandling med Levaxin så att blodvärdet TSH normaliseras, alltid ger en sköldkörtelfrisk patient.

Tid: Fredag 25 augusti kl 18:00–21:00
Plats: Scandic Klara, Slöjdgatan 7 i centrala Stockholm (mellan T-centralen och Hötorget)

Inträde:
Medlemmar i förbundet har fått kod via e-postutskick, och betalar endast 150 kr + hanteringsavgift.
Bli medlem och få medlemsavgift och inträde för 350 kr + hanteringsavgift.
Önskar du ej medlemskap betalar du 395 kr för inträde + hanteringsavgift.
Gratis för press. Pressackreditering sker till press@skoldkortelforbundet.se

Övrig info: Föredraget börjar kl 18:00 prick, kom gärna i god tid (från kl 17:30). Under mingelpausen cirka kl 19:30–20:00 serveras en smoothie
Arrangör: Sköldkörtelförbundet

Fakta om Balderklinikkens metod:
På Balderklinikken görs en grundlig utredning av patienten där man inkluderar immunsystemet, eventuella metabola och psykiatriska symtom och ser över patientens livsstil inklusive stress, kost, näringsstatus och motion. Medicineringen individanpassas utifrån varje patient och man väljer att pröva andra läkemedelsalternativ och kombinationer om inte standardbehandlingen gett patienten tillräcklig symtomlindring. Balderklinikkens metod att utreda och behandla har visat sig vara framgångsrik och hjälper många sköldkörtelpatienter till hälsa. En forskningsstudie i detta ämne, ledd av dr Lars Omdal, kommer att påbörjas i Norge.

* Läs mer i den vetenskapliga artikeln The History and Future of Treatment of Hypothyroidism publicerad i Annals of Internal Medicine, 2016: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4980994/

Ökad kunskap - Individanpassad vård - Friskt liv för alla med sköldkörtelsjukdom
www.skoldkortelforbundet.se

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.