Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Föreläsning Jag lärde mig gilla läget -Ett finskt krigsbarn minns

Eventet är avslutat

Föreläsning Jag lärde mig gilla läget -Ett finskt krigsbarn minns

Från 75,00 SEK

Plats

Datum

23 jan 2024 18:00 - 19:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Författaren Åke Johansson som tillsammans med Veikko Keteli skrivit boken "Jag lärde mig gilla läget - ett finskt krigsbarn minns" kommer att berätta om Veikkos uppväxt som ett av 70 000 finska krigsbarn i Sverige. Om att växa upp både som finnpojken i en liten by i Småland och som svenskunge i Finland. Svårigheterna var många, även i det i boken osentimentalt skildrade efterkrigstidens Finland, men Veikko lärde sig oftast att kontrollera sitt humör. Han lärde sig gilla läget och kunde senare med en finländsk psykolog säga att det aldrig är för sent att få en lycklig barndom.

Alla flyktingbarn kunde dock inte säga samma sak om sin barndom.

Åke kommer också att berätta om Veikko Ketelis fortsatta äventyrliga liv, som tidigt präglades av lusten att lära, och om hur den småländska frikyrkan erbjöd ett kärleksbudskap och krav på solidaritet som följdes upp i facklig och politisk aktivitet och att stå upp mot orättvisor. Det ledde till att han tillbringade åttiotalet i Moskva som korrespondent för tidningen Norrskensflamman.

Arrangör

Välkomna till vårt kulturhus. Vi finns endast ett par hundra meter från Solna centrum och ca 10 minuter från centrala Stockholm. 

Solna Folkets Hus har ett kulturprogram med föreläsningar, musikaftnar och en egen filmklubb. Alla är välkomna till våra evenemang. 

Inne i våra lokaler finner ni Solna Konsthall där ni kan ta del av all typ av samtidskonst.

Varmt välkomna till Solna Folkets Hus!

Lokal

Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2, 171 44 Solna

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer