skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Föreläsning: Italiens svarta hjärta - Om fascismens återkomst

Eventet är avslutat

Föreläsning: Italiens svarta hjärta - Om fascismens återkomst

Från 70,00 SEK

Plats

Datum

17 apr 2024 18:00 - 20:00

Beskrivning

Den italienska fascismen dog inte med Benito Mussolini. Dagens militanta nyfascister i Italien har aldrig kapat banden med sitt fascistiska förflutna. Gårdagens fiende var kommunismen som bekämpades med terror, idag framställs islam och det multikulturella samhället som det största hotet mot Italien och Europa.

Fotbollen har blivit en arena för dagens nyfascister i Italien. På fotbollsarenorna viftas det på sina håll med svastikasymboler och supportrar vrålar Duce! Duce! De misshandlar och sätter skräck i vänsteranhängare, invandrare, judar, muslimer, homosexuella och romer. Återigen syns fascistiska symboler på husväggarna i de italienska storstäderna. Fascismen har återvänt och antalet unga sympatisörer ökar. De nyfascistiska partierna får ständigt nya anhängare i områden där arbetarrörelsen tidigare var stark.

Genom musiken värvas åter nya generationer av anhängare till den militanta nyfascistiska rörelsen. Via internet sprids deras budskap blixtsnabbt till nya generationer av unga italienare och européer. Det handlar om ett parallellt Europa, ett fascistiskt Europa, den svarta internationalen.

Tid och plats:
Onsdag 17 april, kl. 18:00-20:00.
Palmesalen i ABF-huset, plan 1.

Entré: 90kr ord. pris, 70kr pensionär.

Arrangör: ABF Stockholm

Foto på Colosseo Quadrato: Luigina Di Giampietro via Unsplash

Arrangör

Förköp och boka biljetter till event med ABF Stockholm. Läs mer om evenemangen, registrera dig och bjud in vänner. Kommande event visas nedan, annars kan du alltid kika in igen längre fram när fler event lagts till i kalendern.

Lokal

ABF huset, Sveavägen 41, 111 34 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer