Föreläsning - högkänsligt ledarskap

20 okt 2016 18:30 - 20:30
Biljetter 250,00 SEK
Biljetter 250,00 SEK

Föreläsning - högkänsligt ledarskap

Högkänslighet - en kvarnsten eller en superkraft? Valet är faktiskt ditt.

Enligt forskningen är var femte person högkänslig. Som högkänslig är man ofta receptiv i sitt arbete och sin arbetsmiljö, och även extra inkännande i sina relationer med medarbetare, patienter och kunder. Forskningen visar vidare att vanliga yrkesval för högkänsliga är allt från akademiker och läkarsekreterare till maskinförare, elektriker och finsnickare.

Företagscoachen Leif Grytenius, själv högkänslig, tar upp fördelarna med bejakande av olikhet i arbetsgrupper. Olikheter berikar och enfald fördummar. Exempel på det sistnämnda är misslyckade IT-satsningar där oliktänkande har åsidosatts, vilket orsakat miljardförluster hos jättar som Arbetsförmedlingen och Nordea. Ett berikande exempel är istället Google vars filosofi grundar sig på att bejaka oliktänkandet - att forma systemen efter människorna, och inte tvärtom.

Vi behöver helt enkelt medarbetarna som först lägger märke till faror och förändringar. Inkännande antenner som först lägger märke till nya beteenden hos kunderna. Vädrande nosar som först känner lukten av brandrök. Allt detta gör de högkänsliga.

Med ett sunt förhållningssätt blir högkänslighet en superkraft. Omedveten om hur högkänslighet påverkar livet, hälsan, relationer och jobbet blir den ofta en kvarnsten. Under föreläsningen poängterar Leif vikten av vara medveten om och kring högkänslighet för alla i ett team. Som han säger: "Var inte ett offer för högkänslighet, använd den till stordåd."

Grytenius ger dig som företagare råd som hjälper till att minska sjuktalen och öka välbefinnandet i er organisation. Du som högkänslig får både bekräftelser och aha-upplevelser.

Föreläsningen vänder sig till alla som ska leda högkänsliga
och högkänsliga som ska leda sig själva.

OM FÖRELÄSAREN Leif Grytenius utbildar, föreläser och bloggar om högkänslighet. Han har examen i beteendevetenskap och datavetenskap, och är en ofta anlitad coach. Han har gedigen erfarenhet av företagande i olika branscher.

Eventet är avslutat

Föreläsning - högkänsligt ledarskap

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.