Föreläsning: Hälsobalansen – fyra nycklar till ett bättre liv

6 feb 2019 18:00 - 19:00

Tryckerigatan 4, 111 28 Stockholm

Välkommen på en gratis föreläsning med den brittiske läkaren Dr Rangan Chatterjee, aktuell i Sverige med den internationellt bästsäljande boken Hälsobalansen. Vi bjuder på lätt förtäring i samband med föreläsningen.

Dr Rangan Chatterjee är en av Storbritanniens mest inflytelserika husläkare och har startat en smärre revolution i sitt hemland. I genomsnitt kunde Dr Chatterjee bara hjälpa ca 20 procent av patienterna på sin mottagning att bli friska. De allra flesta av hans patienter led av vanliga, ofta kroniska, sjukdomar som migrän, diabetes 2, depressioner, krånglande mage, sömnproblem, övervikt och fibromyalgi. I bästa fall kunde han ge dem kostnadskrävande symptomlindring. En dag tröttnade han.

I stället för att slentrianmässigt skriva ut mediciner började Dr Rangan Chatterjee på allvar rota i orsaken till patienternas tillstånd. Han fann att nästan alla problem bottnade i patienternas livsstil. Efter intensivt researcharbete och många resor till experter världen över skapade han en egen metod för att hjälpa patienterna att själva ta kontrollen över sin egen hälsa och successivt ändra sin livsstil. Idag botar Dr Rangan Chatterjee majoriteten av sina patienter – tillsammans med patienterna själva. Modellen har fyra hörnstenar och hjälper patienterna att skapa balans mellan vila, rörelse, mat och sömn. Med sitt strukturerade tillvägagångssätt har Dr Rangan Chatterjee kunnat hjälpa tusentals patienter med kroniska sjukdomar att bli friska/symptomfria.

Dr Rangan Chatterjee har arbetat som läkare i snart 20 år och har sin bas i Manchester i England. Nu utbildar han även andra läkare i ”livsstilsmedicin”, bland annat på Royal College of General Practitioners och genom kurser i andra sammanhang. Dr Rangan Chatterjee är idag en av Storbritanniens mest tongivande och allra mest respekterade husläkare. Hans podcast ”Feel better, Live more” är Storbritanniens mest populära hälsopodd. Dr Rangan Chatterjee har även medverkat i en egen, dokumentär TV-serie på BBC, A doctor in the house, där han hjälper hela familjer till bättre hälsa, en serie som i skrivande stund har sänts i 70 länder. Hans första bok, ”The Four Pillar Plan”, har blivit en Sunday Times bestseller och Amazon no 1 bestseller. Den kommer i januari på svenska under namnet Hälsobalansen – fyra nycklar till ett bättre liv.