Föreläsning Djävulsdansen

Föreläsning Djävulsdansen

Från Gratis

Plats

Datum

6 okt 2023 17:30 - 20:00

Beskrivning

Fredag 6 oktober är det nationella anhörigdagen och det vill Lilla Edets kommun såklart uppmärksamma och fira med dig! Därför bjuder vi in dig till föreläsningen Djävulsdansen med Sanna Lundell och Ann Söderlund i Kulturhuset Eden.

Sanna Lundell, journalist, kolumnist och programledare, som utifrån sina egna erfarenheter som anhörig och medberoende skapade dokumentärserien Djävulsdansen i SVT där hon och Ann Söderlund, programledare, författare och bloggare, träffade andra anhöriga till beroende och psykiskt sjuka och berättade om deras liv. Den hyllade och prisade serien sågs av en miljonpublik och lättade framför allt på skammen från så många anhörigas axlar. Serien följdes av en självhjälpsbok och en föreläsningsturné eftersom behovet av kunskap, stöd och gemenskap fortsatt är väldigt stort.

Under den här kvällen bjuds du på en föreläsning som kommer att vara stundtals sorglig, en gnutta rolig, alltid hoppfull – och framförallt ögonöppnande. Sanna Lundell och Ann Söderlund utgår från den senaste forskningen, använder sig av sina egna livserfarenheter och ger konkreta tips på hur vi som anhöriga kan navigera lite lättare i mörkret. Medberoende är inte heller en roll som nödvändigtvis bara handlar om missbruk – det kan också vara psykisk ohälsa av olika slag. Föreläsningen berör därför också just det och även samhällsfrågor, relationsnormer och annat som relaterar till missbruk och medberoende på ett större plan.

Lokal

Kulturhuset Eden, Göteborgsvägen 61, 463 31 Lilla Edet

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer