skip to main content

Föredrag - Konstspecialist Lena Rydén berättar om bortglömda kvinnliga konstnärer

Föredrag - Konstspecialist Lena Rydén berättar om bortglömda kvinnliga konstnärer

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

6 mar 2024 17:30 - 19:00

Beskrivning

Modernismens genombrott i början av 1900-talet var en spegel av ett samhälle som förändrades i grunden på många plan. Kvinnorna tog plats som konstnärer men många lade ned penseln när de gifte sig eller föll senare i glömska. Det är först flera decennier senare som många av dessa konstnärer har lyfts fram och fått en plats i konsthistorien. Några som slutligen vann erkännande var bland andra Hilma af Klint, Sigrid Hjertén, Vera Nilsson, Siri Derkert, Brita Nordencreutz, Ester Almqvist, Maj Bring, Tora Vega Holmström, Agda Holst, Ellen Trotzig, Greta Knutson Tzara och Barbro Östlihn. Tid: 17.30. Plats: Konsthallen, Herserudsvägen 32 Maxantal: 100 personer Kostnad: 100 kr/person, anmälan och betalning sker via Billetto

Lokal

Konsthallen, Herserudsvägen 32, 181 50 Lidingö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer