Föredrag – Barnafödandet och barnsängstidens historia

Föredrag – Barnafödandet och barnsängstidens historia

Från 40,00 SEK

Plats

Datum

23 apr 2023 15:00 - 15:45

Beskrivning

Entrébiljett till föredrag Barnafödandet och barnsängstidens historia med Maja Larsson. Ca 45 min. Max 2 biljetter per bokning. Biljetterna är gratis.

I slutet av 1800-talet fanns barnmorskor i alla Sveriges kommuner. Med barnmorskan och läkaren kom de första amningsråden - som sedan dess har förändrats nästan lika mycket som barnafödandet.


Maja Larsson är journalist och författare till boken Kläda blodig skjorta: svenskt barnafödande under 150 år.


Välkommen till ett föredrag på Upplandsmuseet!
- Vi rekommenderar att du kommer till museet ca 10 minuter innan starttid.
- Visa upp din biljett i entrén för insläpp.
- Vänligen avboka om du inte kan komma eftersom biljetterna är begränsade.


Avbokning, Återköp och byte av biljetter
För avbokning eller återköp av biljetter ska du mejla museibutiken@upplandsmuseet.se . För återbetalning minst minst 48 timmar innan eventets starttid. Ange ditt order-id, namn samt e-postadress.

OBS! Återbetalningar kan endast genomföras innan ett event genomförs. Vid återbetalning så återbetalas endast biljettpriset och inte hanterings -eller tilläggsavgifter.
Notera att det kan ta upp till 5 bankdagar innan pengarna är på väg tillbaka till kontot.

Vill du byta dag eller tidpunkt för ditt besök måste du själv boka/köpa nya biljetter till den önskade tiden (och få ett återköp av de gamla enligt reglerna ovan).

Arrangör

Upplandsmuseet ligger i hjärtat av Uppsala. Museet visar fasta utställningar om Uppsalas historia och om uppländsk forntid under 5000 år, men också aktuella utställningar kring olika tema med såväl uppländskt fokus som globala utblickar. Entré till museet är gratis. 

Lokal

Upplandsmuseet Upplandsmuseet, S:t Eriks torg 10, 753 10 Uppsala

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.