Förbundsstämma 2023

Förbundsstämma 2023

Biljetter från 555,00 SEK

Plats

Datum

21 apr 2023 15:00 - 23 apr 2023 16:00

Beskrivning

Äntligen är det dags för årets största evenemang och höjdpunkt - Centerstudenters förbundsstämma år 2023!

Den 21-23 april är det dags för förbundsstämma i lärdomsstaden Uppsala. På traditionsenlig manér ska debattera, beslut och festligheter ta Centerstudenter in i ett nytt verksamhetsår och du som medlem har all möjlighet att påverka förbundets riktning framåt.

Om förbundsstämman

Förbundsstämman är Centerstudenters högst beslutande organ som hålls varje vår. Där beslutas bl.a. om förbundets politik och styrelse samt riktlinjer för verksamheten. Alla medlemmar i Centerstudenter har närvaro-, yttrande-, och rösträtt (förutsatt att du återlöst ditt medlemsskap i tid, se mer nedan under "rösträtt").

Vid sidan av livliga debatter, nya reformer och val av förbundsstyrelse ska vi under helgen även ta igen muntration och tradition. Under kvällen den 22 april ska vi återigen stämma upp i sång, tal och spex under en sittning – stämmobanketten 2023.

Förbundsstämman kommer genomföras i centrala Uppsala, där vi även kommer erhålla boende åt er deltagare som reser från utanför Uppsala. Stämmohelgens bankett kommer gå av stapeln på nation, några hundra meter från stämmolokalen och boende.

Mer specifikt schema samt adresser till stämmohelgens hållpunkter skickas ut till anmälda medlemmar närmare inpå stämman.

Vad kostar det?

555 kr för studenter och 655 kr för knegare. Betalning sker här via Billetto vid anmälan. Anmäl dig senast 23.59 den 21 mars.

Viktig information

 • Förbundets resepolicy täcker resekostnader för max 2 000 kr per person. Om dina resor skulle kosta mer än det kommer du faktureras den överstigande delen av kostnaderna om du inte fått godkännande från generalsekreterare Malin Stampe. I regel sköter Malin bokningen av resor till och från stämman. Information om din resa får du via den mejladress du anmält dig till stämman genom, när resan är bokad.
 • Om du avanmäler dig utan giltig orsak (vid sjukdom krävs läkarintyg) eller struntar i att dyka upp kommer du att faktureras de faktiska kostnader som förbundet haft för din medverkan vid förbundsstämman. De faktiska kostnaderna uppgår till ca 3500 kr per person.
 • Observera att det inte går att anmäla sig till detta evenemang om man har obetalda fakturor från Centerstudenter sedan tidigare. Har du obetalda fakturor kommer din anmälan inte bli giltig förrän dessa är betalda. Är du osäker om du har en obetald faktura kan du vända dig till generalsekreterare Malin Stampe.

Viktiga datum och info om handlingar

Motioner till förbundsstämman skickas till centerstudenter@centerpartiet.se senast kl 23.59 den 21 februari. 

Anmälan: görs här på Billetto senast 21 mars kl 23:59. 

Handlingarna till förbundsstämman mejlas ut till alla anmälda medlemmar senast 14 dagar innan stämman och kommer även finnas tillgängliga under Centerstudenters sida på Centerpartiets intranät connect vid samma tidpunkt, här.

Rösträtt har medlemmar som löst medlemskap senast den 12 mars i år. För dig som varit medlem 2022 måste avgiften för 2023 vara betald innan stämmans öppnande för att du ska ha rösträtt. Inga undantag kommer att göras.

  Motionsguide och tips

  Centerstudenters motionsguide hittar du här! Här står också allt du kan tänkas fundera över kring motionsskrivande – om att-satser, brödtext och idéer. Håll även utkik efter motionsskrivarkvällar i just din avdelning!

  Önskar du delta enbart på stämmobanketten i Uppsala den 22 april?

  Inom kort kommer det komma upp också anmälningslänk för den som enbart önskar vara med på banketten. Håll utkik på centerstudenter.se/stamma.

  Anmälningsvillkor

  Här finner du anmälningsvillkor för eventet. 

  Övriga frågor

  Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till någon av stämmogeneralerna Mattias Jonsson mattias.jonsson@centerstudenter.se, Rasmus Elfström rasmus.elfstrom@centerpartiet.se, Nora Karlsson nora.karlsson@centerstudenter.se och Rebecka Undén rebecka.unden@centerstudenter.se.

  Arrangör

  I Centerstudenter är idéerna och diskussionerna i centrum men vi är också en plats för socialt umgänge och politisk kompetensutveckling. Som medlem knyter du spännande kontakter och samlar värdefulla erfarenheter inför yrkeslivet.


  På nationell nivå arrangerar vi stämmor, utbildningshelger och intressanta seminarier. Vi ordnar även mingel, fester och studieresor. Huvuddelen av Centerstudenters verksamhet sker i våra lokalavdelningar. Ta chansen att besöka spännande talarkvällar, diskutera politik på våra pubträffar eller påverka den politiska utvecklingen i din stad tillsammans med likasinnade. Kontaktuppgifter till våra lokalavdelningar hittar du under fliken “avdelningar” här på hemsidan.


  Centerstudenter är Centerpartiets fristående studentförbund. Vi har en egen självständig organisation men är en del av Centerrörelsen. Det innebär att du som medlem i Centerstudenter kan ställa upp som kandidat i de allmänna valen för Centerpartiet och att du kan påverka Centerpartiets politik tillsammans med oss. Ett medlemskap i Centerstudenter erbjuder vägarna in till centrum av svensk politisk debatt och möjligheten att på riktigt påverka svensk politik.

  Här kan du besök vår hemsida och läsa mer om oss. Vill du bli medlem hos oss finns mer information här!

  Lokal

  Uppsala, Uppsala

  Headliners

  Centerstudenter
  - Centerpartiets fristående studentförbund

  Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

   Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

   Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

   Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

   Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

   Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.