skip to main content

Föräldrakurs i emotionsfokuserad färdighetsträning

Föräldrakurs i emotionsfokuserad färdighetsträning

Från 1.400,00 SEK

Plats

Datum

12 apr 2024 09:00 - 13 apr 2024 15:00

Beskrivning

Föräldraskap kan många gånger vara en underbar och givande resa men också utgöra en utmanande och ibland överväldigande uppgift. Många av oss kan känna vanmakt i våra försök att balansera barnets behov, egna förväntningar och livets krav. Den här kursen är ämnad för dig som vill bli bättre på att bemöta ditt barns känslor på ett stödjande sätt och riktar sig till föräldrar som har barn som har det kämpigt eller har ett utmanande beteende. 

Metoden utgår ifrån Emotion Focused Skills Training for Parents (EFST), en vetenskapligt erkänd modell för att hantera känslor i föräldrarollen. Den bygger på en humanistisk människosyn och har dig som förälder i fokus. 

På kursen blir du introducerad i fyra nyckelfärdigheter för ett emotionellt medvetet föräldraskap:

1. Empatisk validering: Hur hjälper jag mitt barn att förstå sina känslor och att agera utifrån dem på ett sunt sätt? 

2. Känslofällor: Hur kan egna känslor och känslomässiga hinder komma i vägen när jag egentligen vill göra det bästa för mitt barn, och hur kan jag övervinna det?

3. Gränssättning: Hur sätter jag gränser på ett sunt och flexibelt sätt för mig själv och mitt barn? 

4. Reparation: Hur reparerar jag när jag har sagt eller gjort något som skadat vår relation? 

Kursen är upplevelsebaserad med en blandning av teori, övningar och eget arbete. Du behöver inte ha några förkunskaper men en vilja och öppenhet för att utforska dina egna känslor i mötet med ditt barn är en bra ingång. 

Kursen är för föräldrar och barnet ska inte delta. Den passar för såväl sammanboende föräldrar, ensamstående föräldrar som bonusföräldrar. Om ni är två eller flera om föräldrauppgiften kan det vara av särskilt värde att ni deltar tillsammans. Denna kurs är primärt ämnad för föräldrar med barn i åldrarna 5-15 år, men den kan användas för alla åldersgrupper. 

Vi som håller i kursen är Ylva Kurtén och Fredrik Gunnarsson. Vi är båda legitimerade psykologer och utbildade i emotionsfokuserat föräldrastöd med lång vana av att arbeta med familjer i olika familjesituationer. 

Plats: Centralt i Stockholm 

Tid: Fredag 12 april 9-15 Lördag 13 april 10-15.

Pris: 1400 SEK inkl moms 

Max antal deltagare: 16

För med information: info@varapsykologi.se

Lokal

Grillska huset/Dininsida, Stortorget 3 , 111 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer