skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

For the Power of Women - Kvinnors styrka. Nobelpristagaren Denis Mukwege på besök i Stockholm

Eventet är avslutat

For the Power of Women - Kvinnors styrka. Nobelpristagaren Denis Mukwege på besök i Stockholm

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

8 jan 2023 14:00 - 15:30

Beskrivning

Möt Denis Mukwege, läkaren som med fara för sitt eget liv under decennier arbetat för kvinnor som utsatts för sexuellt våld i Mukweges hemland, Demokratiska republiken Kongo.


I Storkyrkan i Gamla stan leder Maria Bard från Läkarmissionen ett samtal, där Denis Mukwege berättar om arbetet vid Panzi-sjukhuset, där tusentals kvinnor fått hjälp att överleva och bygga upp sina liv igen efter att ha utsatts för ohyggliga övergrepp. Samtalet präglas av den imponerande kraft som dessa kvinnor inkarnerar. 


Hans holistiska arbetsmetoder har inspirerat flera andra initiativ världen över. Denis Mukwege har tilldelats EU-parlamentets Sacharovpris för mänskliga rättigheter och grundläggande friheter. Tillsammans med människorättsaktivisten och överlevaren av sexuellt våld Nadia Murad tilldelades han 2018 Nobels fredspris.


Samtalet varvas med musik, spoken word och högläsning ur boken Kvinnors styrka av Denis Mukwege (Volante 2022). 


Medverkande: Denis Mukwege, Tensta Gospel Choir, Paula Ternström, Antonia Eriksson, Maria Bard m. fl.


Entré från gården, till höger om Storkyrkans huvudentré för dig som har biljett via Billetto.

Biljettintäkterna går till Panzi-sjukhuset i Demokratiska republiken Kongo.

Genom att köpa Kvinnors styrka stöder du Dr Mukweges arbete vid Panzi-sjukhuset med 10 kronor. Läs mer om boken här

Samtalet arrangeras i samarbete mellan Läkarmissionen, Volante och Stockholms Domkyrkoförsamling. 


Lokal

Storkyrkan, entré från gården, till höger om huvudentrén, Trångsund 1, entré från gården, in till höger om huvudentrén, 111 29 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer