För att rädda världen, klicka här!

6 mar 2019 18:00 - 19:30

ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Att internet och sociala medier göder ett polariserat samhälle är numer de flesta överens om, men är vår demokrati i verklig fara och vad gör vi i så fall åt det? Några få internetföretag har fått allt större ekonomisk och politisk makt, men bör och kan vi bryta dessa monopol? Hur ser alternativen för framtiden ut?

Det är några av de aktuella frågor som kommer att avhandlas under kvällens samtal när vi tillsammans med FUF, CRD och OPC stolt presenterar:
Evgeny Morozov, författare och forskare från Belarus bakom böckerna, The Net Delusion: The Dark Side of Internet Freedom och To Save Everything, Click Here: The Folly of Technological Solutionism där han skrivit om hur internet påverkar medborgerligt engagemang och regimstabilitet i auktoritära, stängda samhällen. Han var tidigt ute med att varna för hur internet kunde underlätta för massövervakning och spridande av propaganda. 2018 blev han utsedd till en av de mest inflytelserika européerna av tidningen Politico. Läs en av hans senaste krönikor i The Guardian
Karin Pettersson, journalist, och författare bakom den uppmärksammade boken Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris kommer att leda samtalet.
Under 2018 möttes de båda i Karins podcast, Start Worrying, details to follow

Medverkande:
Evgeny Morozov, författare och forskare som studerar politiska och sociala konsekvenser av teknikutveckling. Skriver regelbundet för tidningar som The Guardian, The New York Times, The Wall Street Journal, Financial Times och The Economist.
Karin Pettersson, journalist och författare. Tidigare grundare av magasinet Fokus, politisk chefredaktör på Aftonbladet och sedan 2018 director of public policy i Schibsted-koncernen

Lokal: Katasalen, Plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!