skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

För alla FENOMENALA ungar som behöver att Vi GÖR NÅGOT - NU!!!

Eventet är avslutat

För alla FENOMENALA ungar som behöver att Vi GÖR NÅGOT - NU!!!

Från Gratis

Plats

Datum

3 mar 2023 12:00 - 13:00

Beskrivning

OBS! UPPDATERING kom och lyssna på plats utan föranmälan!! 


Planen var att streama via YouTube, något vi inte kommer att kunna göra. Istället kommer vi att streama via vår Facebooksida Fenomenala. Gå in och se där. 


Hur många fler barn ska behöva dö eller hamna i livslångt utanförskap? 

Den psykiska ohälsan bland barn och unga ökar alarmerande och kryper långt ner i åldrarna. Att det är allvarliga brister i samhällets system är något som Ekots granskning av 11-åriga Brynas självmord visar på. https://sverigesradio.se/grupp...Samtidigt finns det arbetssätt som bevisligen fungerar och får barn att känna att de får lyckas både i skolan och i livet. Varför lyckas vi då inte bygga in dem i systemet? Är det en omöjlig uppgift, eller finns det faktiskt något konkret som du och jag kan göra för att bidra? 

Är du en av dem som känner att du är nyfiken på hur du kan bidra? 

Då är denna lunchföreläsning för dig. Här får du ta del av två kraftfulla mammor som båda viger sina liv till att göra skillnad för de barn som ofta hamnar mellan stolarna i skolan och i samhället. En föreläsning som kommer att beröra dig inpå skinnet och framkalla både tårar och skratt. Trots det allvarliga ämnet är Annas och Jennies förhoppning att du ska lämna  föreläsningen smittad av deras kraft, stora engagemang och drivkraft. Att du, precis som dem, ser att vi alla är en del av systemet och måste göra allt vi kan - i stort eller smått. För då kan vi bryta en ny bana och göra det som idag kan verka omöjligt. Om vi gör det TILLSAMMANS. 

OBS!! Kom senast 11.30/11.45 och stanna till 13.00!
Föreläsningen startar prick 12.00. Kom därför i tid - senast 11.45.
För de som anmälde sig innan 10.00 på tisdag finns lunch att hämta inne i Vetenskapens Hus på separat bord. För övriga är det naturligtvis möjligt att köpa lunch inne på UNIK och ta med sig in. Kom i god tid!
 

Eftersom det är ett allvarligt ämne vill vi också att du respekterar att stanna tills föreläsningen slutar och inte går några minuter innan. Är det så att du inte kan vara med hela föreläsningen är det bättre att du följer den digitalt och bokar en digital biljett.

12.00-12.10 Inledning 

12.10-12.30 Jennie Jakobsson - den ofrivilliga aktivisten

12.30-12.50 Anna Tuomas - Fenomenala - en samskapande gemenskap som går på tvären

12.50-13.00 Fenomenala bjuder in till att bryta en ny bana

Den ofrivilliga aktivisten

Jennie Jakobsson är ensamstående mamma till fyra barn med NPF-diagnoser. Under många år har hon jobbat inom barnomsorg och skola. Numera är hon en ofrivillig aktivist i kampen för att inga fler barn ska behöva ta sitt liv för att de inte fått hjälp i tid. Hör henne berätta om vad som ledde till hennes 11-åriga dotters självmord, en förälders frustration och samhällets svek. Vi får också ta del av Jennies sätt att se på saker med humor, den mörka historien till trots. 

Visionär strategisk doer - som bjuder in oss att bryta en ny bana TILLSAMMANS

Anna Tuomas är grundare av föreningen Fenomenala, har arbetat som lärare, rektor och  projektledare och är mamma till en son med ADHD och dyslexi. Hon har konkret erfarenhet av att vända hans skolgång från att vara problematisk till framgångsrik genom att utgå från helheten. Något som gjorde att hon startade föreningen Fenomenala med ambitionen att inga andra föräldrar och barn ska behöva gå igenom det som hennes familj gick igenom. Idag samverkar hon med Anna Borg som tagit fram Nytorpsmodellen, som lyfts fram som en av Sveriges framgångsrikaste arbetssätt för att arbeta med barn/unga som har problematisk skolfrånvaro. De har, tillsammans med skolforskaren och rektorsutbildaren, Monika Törnsén, tagit fram ett koncept för ett utvecklingsprogram för skolteam. Dessutom finns det ett framtaget koncept i form av ett utvecklingsprogram och nätverk för föräldrar till barn med problematisk skolgång. 


Denna lunchföreläsning är startskottet för att samla möjliggörare och samskapare från hela samhället för att ta första stegen att börja bygga in en kultur i samhället där ALLA barn får känna att de lyckas i skolan och livet. 


 


Arrangör

Lokal

Vetenskapens hus i Luleå + streamas via YouTube, Storgatan 53, 972 31 Luleå

Headliners

Anna Tuomas, Fenomenala
Grundare
Jennie Jakobsson
Ofrivillig aktivist

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer