Foodstock – 2019

31 aug 2019 10:30 - 1 sep 2019 23:30

Fjäderholmarna, Fjäderholmarna, Stockholm

Foodstock Gastronomifestival

Foodstock är namnet på det ny matfestival som arrangeras mellan den 31/8 – 1/9 på Fjäderholmarna i Stockholm.

Vår tanke med arrangemanget är att öppna upp köket och matlagningsprocessen för åskådarna, visa hur råvaran formas till det som slutligen hamnar på tallriken med fokus på traditionella tekniker och dess utveckling både ur ett nordiskt perspektiv och ett internationellt.

De olika momenten visas upp med tillsammans med en namnkunnig blandning av nordiska och internationellt engagerade matlagare uppblandat med traditionsbundna hantverkare inom mat och dess närområden.

Några av kocknamnen som kommer att delta är Mehmet Gurs och Daniel Berlin, kända restauranger finns på plats, bland dem som redan nu finns klara utmärker sig Agrikultur och Gastrologik.

”Vi har under åren besökt mycket matfestivaler och tänkt på hur man i Sverige kan skapa en ny typ av matupplevelse, en upplevelse som bjuder in och engagerar.  Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade och överösa dem med fantastiska matkänslor. Allt från det råa och brutala till det mest förfinade och detaljrika men allt är vackert på sitt eget sätt, och gott så klart!” – säger Niklas Ekstedt, kock och en av initiativtagarna till Foodstock.


11 michelin-stjärnor, 18 toppkockar, 12 hantverkare och ett 10-tal restauranger representerade – allt samlat på en och samma ö i avslappnad skärgårdsanda!

På Foodstock kommer stjärnorna till dig på ett härligt och jordnära sätt. På festivalen hittar du sammanlagt 11 Michelin-stjärnor samlade tillsammans med, i våra ögon, de bästa och mest intressanta mathantverkarna. Alla står till förfogande för att skapa det godaste du hittills ätit!

Festivalen är lika mycket ett nöjesfält som ett universitet. Dit kommer vi för att njuta, häpnas och utmana oss själva samtidigt som vi får uppleva hantverket bakom maten vi äter. Under två sensommardagar kommer Fjäderholmarna explodera i smaker, dofter och intryck!

Utöver workshops, matmarknad och barer kommer det även gå att köpa till långbordslunch och middagsbanketter!

Detta får du när du köper en biljett till Foodstock:

  • Båtresa t/r Fjäderholmarna (värde: 150kr) Tvådagars (värde 300kr)
  • 3st smakbiljetter (värde: 3 x 48kr)
  • Tillgång till 11 michelinstjärnor, 18 toppkockar, 12 hantverkare, representanter från ett 10-tal restauranger och en fantastisk matupplevelse på sensommaren i skärgårdsmiljö! (värde: ovärderligt)!

Festivalen äger rum på Stora Fjäderholmen under datumen 31 Augusti - 1 September 2019

Lördag 11.00 - 23.00

Söndag 11.00 - 23.00

Båtresan till Stora Fjäderholmen tar ca 20 min. från Stockholm.

Biljetter:

1 Dag
- ink. 1 t/r båtresa till ön (värde 150 kr)
- 3 smakbiljetter (värde 144 kr)

500 SEK p/p.

2 Dagar
- ink. 2 t/r båtresa till ön (värde 300 kr)
- 6 smakbiljetter (Värde 288 kr)

750 SEK p/p.