Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Folk Youth Ung Scen | Göteborg Folk Festival

Eventet är avslutat

Folk Youth Ung Scen | Göteborg Folk Festival

Biljetter från 50,00 SEK

Plats

Datum

3 sep 2022 16:00 - 19:00

Beskrivning

Välkommen att ta del av konserter på festivalens Unga Scen!

16.00 | FANTILEJA

Fantileja är en svensk/dansk folkmusikkvintett bestående av fem unga musiker som träffades när de studerade på Skurups Folkhögskola i Sverige. Medlemmarna i bandet har sin musikaliska bakgrund inom både jazz och keltisk/skandinavisk folkmusik.

Tillsammans skriver och spelar de ny musik, tolkar traditionen och undersöker hur deras olika musikaliska bakgrunder kan forma bandets uttryck till något som känns inbjudande och medryckande. Genom lekfulla melodier och energiskt samspel, spelar Fantileja sig in i böljan av nya band på den unga, lovande folkmusikscenen.

Medverkande:

Signe Kierkgaard - fiol

Rasmus Erlandsson - cittern

Anna Østerby - dragspel

Johannes Bäckström - kontrabas

Isidor Abdelkader - slagverk

--

17.00 | RODEBJER/MYRIN

Albin och Ingrid möttes när de studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under deras tid som duo har de spelat konserter runtom i Sverige och är aktuella med sin debut EP – Spegling.

Med samklang och närvaro möts fiolen och klarinetten i egenskriven och traditionell musik från Sverige och Norge. Musiken formas till lekfulla samtal med plats för både improvisation och eftertanke. Deras repertoar rymmer såväl vemodiga som glädjefyllda låtar - allt med ett medryckande sväng!


Medverkande:

Albin Myrin - klarinett

Ingrid Rodebjer - fiol

--

18.00 | FREDY CLUE

Nyckelharpspop

Singelrelease med nyckelharpa, sång och synthar som möter en queer text- & känslovärld.

​Här ges även en visning av Bäckadräkten, ett folkdräktsprojekt som sammanväver de manliga och kvinnliga idealen och normerna i den svenska folkdräktstraditionen i en ny typ av unisexdräkt.

Medverkande:

Fredy Clue - nyckelharpa

Julia Bengtson - elektronisk mästare

Sabina Lilja - keyboard

Läs mer på www.goteborgfolkfestival.com 

--

x BILJETTER x

150 sek ordinarie

100 sek student

50 sek under 26 år, samt medlem i Folk You

Folk Youth VG är en ideell förening av och för unga personer i Västergötland som brinner för någon form av folkkultur! Under året har föreningen bland annat hållt sig aktiva med projekten: Bäckadräkten, danskvällar och minifestival på Allégården. Genom detta samarbete vill Göteborg Folk Festival och Göteborg Folk Youth Festival lyfta unga professionella musiker och dansare! Så passa på att gå på konsert, delta i någon workshop, dansa eller bara njut av atmosfären!

Lokal

Skeppet GBG Skeppet GBG, Amerikagatan 2, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.