Hoppa till huvudinnehåll

Fläta en korg i pil

Få biljetter kvar

Fläta en korg i pil

Från 3.775,00 SEK

Plats

Datum

22 nov 2024 17:00 - 24 nov 2024 13:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

En helgkurs där vi flätar en rund korg på stjärnbotten med handtag i pil eller en liten korgväska med läderremmar i en annan teknik som heter korg på katalansk botten. Korgen kan självklart göras i former som passar en blomkorg, en svampkorg, en brödkorg. Kursen riktar sig mot nybörjare såväl som dig som tidigare provat på att fläta korg. Om man är en övad pilflätare kan man även välja att göra en oval korg på kryssbotten eller en fyrkantig korg.

Materialet pil är ett miljövänligt och hållbart material. Pilen vi ska arbeta med är uppblött pil med bark i olika färger som läraren har med sig. Kursen rymmer som en självklar del, tips och råd om pil som material, hur man kan odla och arbeta med det hemma.

Kurshandledaren Miriam Göransson är utbildad korgmakare och har i mer än 20 år tillverkat korgar i pil. Förutom pil arbetar Miriam också i rotting, halm, hassel, granrötter och näver, samt reparerar stolsitsar. Se mer av Miriams arbeten på instagram miriamg.se eller Facebook ”Pilfläteriet” .

Till kursen behöver du din egen sekatör och en vass morakniv, eventuellt en tjock syl

samt en tyngd på 3-5 kg. Handledaren har specialverktyg att låna ut.

Timmar: 14 klocktimmar

Fredag – söndag: 17-20, 9-17, 9-13

Lokal: Hemslöjdens verksamhetslokal, Västra Ågatan 16 inne i gränden

För information: slojdhander@upplandsmuseet.se eller telefon: 018-169170

OBS! innan du bokar läs bokningsvillkoren: https://www.upplandsmuseet.se/...

Arrangör

Stiftelsen Upplandsmuseet är ett kulturhistoriskt länsmuseum för Uppsala län.

Publik verksamhet bedrivs i museibyggnaden (Akademikvarnen) och i museivåningen professorshemmet i Walmstedtska gården i centrala Uppsala. I Gamla Uppsala bedrivs verksamhet vid friluftsmuseet Disagården och Gamla Uppsala museum. Dessutom finns vi på en mängd platser i hela länet. Hemslöjd på Upplandsmuseet har i uppdrag att främja slöjdverksamheter i region Uppsala och har kurslokal i Kanikenhuset på Västra Ågatan 16. Samlingarna förvaras i föremålsmagasinet i Morgongåva.

I kansliet på Drottninggatan finns kanslireceptionen och museibiblioteket. Här finns kontor för museets verksamheter.

Lokal

Upplandsmuseets verksamhetslokal för hemslöjd, Västra Ågatan 16, 753 09 Uppsala

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Återbesök evenemang

Populära events

Närliggande evenemang

Evenemang från samma kategori

Upptäck mer