skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Finalkväll på Båtsman Music Jenny Almsenius, Dimpker Brothers & Mollie Minott

Eventet är avslutat

Finalkväll på Båtsman Music Jenny Almsenius, Dimpker Brothers & Mollie Minott

Från 310,00 SEK

Plats

Datum

4 aug 2023 18:00 - 22:00

Beskrivning

Båtsman Music presenterar Jenny Almsenius, Mollie Minott och Dimpker Brothers. 

På det fantastiskt pittoreska kulturarvet Båtsmansstugorna arrangerar vi en avslutande och fullspäckad konsertkväll fylld av vackra röster, toner och grymma låtar. Denna kväll står Jenny Almsenius, Mollie Minott och Dimpker Brothers för musiken.

Båtsmansstugorna byggdes på 1700-talet som bostäder åt båtsmännen i Tjusts båtsmanskompani och är en av Västerviks mest välbesökta platser. Det är svårt att förstå att det en gång levde familjer på 8-10 personer i de små stugornas enda rum och kök och om soldaten dog blev familjen snabbt hemlös. 

Nu finns här Båtsmansgränds vandrarhem och restaurang som tillsammans med blomsterprakten, sommaren, maten och musiken bildar magi.

Den här kvällen blir sommarens final och det firar vi givetvis med Båtsmansgränds och Västerviks kommuns egna älsklingsbrorsor Dimpker Brothers. Men kvällen är fullspäckad med musik och vi får också njuta av fantastiska Jenny Almsenius och Mollie Minott under kvällen. 

Vi välkomnar er till Båtsmansgränd på kvällen den 4 augusti.

Läs gärna de praktiska detaljerna längst ner på sidan.
Välkommen, du är väntad! 

OBS - om du upplever problem med betalning av biljetter, kontakta Billettos support eller maila mig så löser vi det info@eventolot.com
Tänk på att beroende på vilken betallösning du använder/vilket kort och bank du har kan du behöva verifiera ditt köp via BankID och öppna den appen manuellt.Jenny Almsenius  

Med en stor dos charm, humor och färg och med ett munspel ständigt redo i fickan sjunger Jenny Almsenius Povel Ramels sånger på ett både välbekant och nyskapande vis.

Varför är Louise så blyg och hur många kavaljerer hade egentligen den sista jäntan? Hur blåser vi tillsammans på det onda? Berättelserna når ut över scenkanten och lockar den som lyssnar till både skratt och eftertanke.

Våren 2022 medverkade Jenny Almsenius i hyllningskonserterna Rameliana och syntes bland annat i SVTs Kulturstudions Povel Ramel-special. Arbetet med Ramels sånger gav mersmak och Jenny tyckte att projektet var för lustfyllt för att glömmas bort. Så det blev ett helt hyllningsalbum till Povel! Albumet ges ut av Ladybird, ett av de tongivande skivbolagen inom svensk jazz och visa.

Sångerskan, låtskrivaren och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt på stora och små scener de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro, klara berörande röst och sina personliga låtar – en slags visblues på svenska. Förutom sin egen musik har Jenny bland annat tolkat Taube och Vreeswijk. Med den nya skivan står det klart att hon även behärskar Ramels jazziga visor – med den äran!

2011 släpptes det rosade debutalbumet Sånt som brinner och 2016 kom uppföljaren Hjärtat slår mot asfalten. Jenny har tilldelats stipendier från SKAP och STIM för sitt låtskrivande, 2018 mottog hon Cornelis Vreeswijksällskapets nyinstiftade skrivarpris och 2019 det allra första Hanne Juul-stipendiet för sin gärning inom svensk visa. 2022 mottog hon tvåårigt arbetsstipendium av Konstnärsnämnden.

Med sig på scenen har Jenny pianisten Daniel Tilling. Mollie Minott

Karriären startade redan som 15-åring då hon sjöng megahiten "You´re Beautiful" ihop med världsartisten James Blunt i nationell TV. Några år senare stod hon som 2a på Avicii Arena i Sveriges största underhållningsprogram "Idol"

"Du är musik" säger låtskrivaren, musikproducenten och idoljurymedlemmen Anders Bagge, under programmet.

Efter genombrottet i Idol Mollie skrivit åtskilliga låtar, medverkat i folkkära Tv-program och turnérat både internationellt och runt hela Sverige. Bl.a med sommarturnén "Diggiloo" och organisationen "Star For Life" i deras konsertserier i Sverige och Sydafrika. Ett uppmärksammat släpp är låten "Follow" - Soundtracket till den populära ungdomsserien "Eagles" som utspelar sig i Oskarshamn, och där en av karaktärerna är baserad på sångerskan och hennes ungdomsår i småstaden.

Med många års erfarenhet av branschen, vill Mollie förändra en inte alltid så hälsosam sida av musikvärlden. Hennes roll som wellness-entreprenör formades under pandemin då hon studerade till lic. personlig tränare. Efter det föddes en tanke om att länka ihop två inriktningar.

Hösten 2023 kommer det efterlängtade debutalbumet! Under våren/sommaren ger sig sångerskan ut för att presentera de nya låtarna första gången live. Musiken rör sig mellan sofistikerad pop och ett retro ljudlandskap, där hälsoperspektivet speglas genom texter om att söka balans mellan fysiska, psykiska, spirituella och sociala behov"


Dimpker Brothers

De har kommit att bli Västerviks kommuns egna älsklingsbrorsor, här har de spelat på gator, torg, på iskalla trappor och svettiga krogar men sen en tid tillbaka tar musiken dem ut i världen. De är också för väldigt många ett självklart inslag på Båtsmansgränds scen så därför får de avsluta säsongen för Båtsman Music tillsammans med er och oss! 

Bröderna Martin och Adam Dimpker
från metropolen Hulta i Småland är nyligen hemkomna från en månadslång releaseturné i USA och de ansluter till en tradition som är nog så vanlig inom amerikansk musik. Två bröder som sjunger tillsammans och hittar en magisk syntes. Tänk Louvin Brothers eller Everly Brothers i nutid. För Dimpker Brothers mix av americana och pop är i högsta grad här och nu och har inget med nostalgi att göra.

Välkommen! 

 • Båtsmansgränd med konsertområde, restaurang och bar öppnar kl 18.00. De har anpassad meny för Båtsman Music. Info kommer när det närmar sig. 
 • Konsertstart 19.00.
 • Evenemanget är slut ca kl 22.00 
 • Du sitter vid bord i cafédelen eller på bänk/matta närmast scenen. 
 • Fri sittning, ingen bordsbokning.
 • Det är tillåtet att ta med egen stol, MEN det är inte säkert att du hittar en bra plats för den.
 • Det är en liten och intim spelplats så alla platser fylls. Räkna med ev nya vänner till bordet eller mysig och nära samvaro med andra på bänken/mattan. 
 • Det kommer finnas paus för att alla ska hinna prata, umgås, fylla på vätskedepåer, mage och tömma desamma, så det undviker vi under konserterna. 
 • Hela området är en restaurang med serveringstillstånd, vilket innebär att ingen mat eller dryck får tas med utifrån.
 • Området är tillgängligt för rörelsehindrade, det är till stor del grusgång, så en är medveten om det. 
 • HWC finns på restaurangen. 
 • Kläder efter väder gäller, men vid risk för regn kommer stora delar av publikytan att ha tak.
 • Mobiltelefoner och privata kameror är tillåtna. Tagga oss gärna om du delar bilder på sociala medier med #båtsmanmusic och #eventolot
 • Du får gärna använda din mobilkamera, men glöm för allt i världen inte att uppleva konserten genom din kropp, dina egna ögon och öron där på plats. Den går inte att återskapa i en mobilfilm eller ett foto efteråt. 
 • Press - kontakta arrangören för tillstånd.

Arrangemanget är en del av destination Västervik.
vastervik.com kan du se vad mer som finns att göra i kommunen, tips på boende osv. 

Lokal

Båtsmansgränd Båtsmansgränd, Båtsmansgränd, 593 30 Västervik

Headliners

Dimpker Brothers
Artist/Musiker/Låtskrivare
Molly Minott
Artist/Musiker/Låtskrivare
Jenny Almsenius
Artist/Musiker/Låtskrivare

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer