Filosofikafé online: Frihet

15 mar 2021 17:00 - 18:45

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras och tillsammans öka sin förståelse. 

Frihet
Det finns många olika former av frihet. Vissa är till och med lagstadgade som till exempel yttrandefrihet, informationsfrihet och religionsfrihet. Man kan vara fri i tanken, fri i känslan eller fri att kunna röra sin kropp som man vill. Men frihet kan också vara frihet från något, att slippa något. Är frihet automatiskt något positivt? Vad är frihetens motsats?

Datum: Måndag 15 mars
Tid:
 17.00–18.45 (Inloggning senast 16.55.)
Plats:
Online via Zoom. Mejl med länk till samtalet kommer till adressen du anger vid bokningen, kolla skräpkorgen om det inte kommit fram två dagar innan kaféets början. Om situationen skulle ändras så att filosofikaféet kan hållas på biblioteket får du ett mejl om det i god tid innan.
Antal:
Max 12 deltagare. Boka senast dagen innan, gärna tidigare, för att få länk till zoom-rummet.
Förkunskaper: Inga, vi använder vårt eget tänkande.
Kostnad: Gratis
Samtalsledare:
Sofia Wrangsjö

Arrangörer: ABF Stockholm, SSFP och Fruängens bibliotek

Det här är ett konto för att kunna boka plats på filosofikaféer. Kontakta evenemangets samtalsledare vid frågor. Den här mejlen läses inte.

Rekommenderade events
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.