skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Filmpaket: Perles françaises 1 (TORSDAG) – BUFF skolfestival 2021

Eventet är avslutat

Filmpaket: Perles françaises 1 (TORSDAG) – BUFF skolfestival 2021

Från 25,00 SEK

Online-event

Datum

18 mar 2021 08:00 - 19 mar 2021 08:00

Beskrivning

Filminformation

Franskt kortfilmspaket I Rek. åk 7-gymnasiet I 40 Min

Cameramen
Frankrike, 2020. Regi: Tristan Lhomme. Franskt tal. Engelsk text. 18 min. För 7-9 eller gym
Det är sommar i en liten fransk stad. Ett filmteam håller på att spela in en scen till en film. Tystnad. Tagning. Plötsligt kommer två unga killar springan- de förbi och stör inspelningen. De stjäl filmkameran för att göra sin egen film.

Whales Don’t Swim
Frankrike, 2020,Fransk tal, engelsk text, Regi: Matthieu Ruyssen, 22 min
Yves är svårt mobbad och kallas för valen. I smyg tjuvkikar han när tjejerna tränar konstsim och om natten lever han ut sin dröm som konstsimmare i en öde simhall. En natt får han sällskap i simhallen av Charlotte, en av tjejerna från konstsimlaget. När bilder läcker ut på deras vänskap riskerar hon att hamna lika mycket utanför som Yves.

Om BUFF skolfestival – filmfestival på din skola

Filmutbudet
Varje dag mellan 15-19 mars finns det 2 st filmer för varje årsgrupp att välja mellan.

Online-filmvisningarna har starttid kl 08:00 på de olika datumen och är tillgängliga i 24 timmar efter deras respektive starttider.

Hur du skaffar biljetter
När du skaffar biljetter ber vi dig ange hur många elever du önskar att köpa biljetter till. Det kostar 25 kr per elev. Pedagoger och lärare behöver ej boka biljetter till sig själva. Minimum antal elever som måste inkluderas i bokningen är 10 st.

Begränsat antal platser, bokningen stängs 1 mars.

E-faktura
Det finns möjlighet att betala med e-faktura. Vi kommer då att be dig uppge din faktureringsinformation. Vid fakturering tillkommer 50 kr i faktureringsavgift per order. 

Vänligen lägg till GLN-nummer i kommentarsfältet när du lämnar faktureringsuppgifter. För frågor eller detaljer kring behoven för din faktura, vänligen maila torun@buff.se

Din begäran om faktura och beställning garanterar din bokning även om fakturan inte ännu är skickat ut eller betalat.

Hur du ser filmen
48 timmar innan filmens respektive visningstid kommer vi att lägga upp länken på din billetto-sida, till webbsidan där du hittar online-visningen. Vi kommer även skicka dig en påminnelse om starttiden för filmvisningen.

När du är på webbsidan för online-filmvisningen kommer vi att be dig uppge följande information innan du kan spela upp filmen:

- Ifall ni ser filmen i grupp eller som enskild elev/lärare
- Ifall ni ser filmen i grupp - hur många ni är
- Vilken årskurs ni tillhör
- Postnummer
- Klicka i att du har läst och godkänner plattformens villkor och information om integritetspolicy

Tekniska förutsättningar
Filmen spelas upp från en vimeo-mediaspelare via en webbsida på BUFFs egen online-plattform. Därför är god internetuppkoppling den viktigaste faktorn för en lyckad visning. Webbsidan och filmen ska fungera på alla de vanligaste webbläsare, men uppdatera gärna till senaste version. Webbsidan ska även fungera på de vanligaste enheterna, såsom läsplattor, datorer och telefoner. 

Vi rekommenderar att du testar tekniken och uppspelningen veckan innan, så att det finns tid för dig att kontakta oss med eventuella frågor. Därför kommer vi att tisdag den 9 mars, veckan innan, skicka ut en länk till en testsida.

Om filmprogrammet
Innan filmen eller filpaketet börjar kommer det att visas en kort video med introduktion från BUFF, i vissa fall en videohälsning från regissören och BUFFs vinjettfilm. Detta är inte inkluderat i den tiden som uppgett tillhörande film.

Ifall det finns bonusmaterial till filmen, såsom inspelat frågestund med regissör, filmpedagogiskt material eller annat, kommer detta att finnas på samma webbsida som filmen.

Plan B – eleverna ser film hemma
Vi ser i första hand att ni planerar för en gemensam visning på skolan. Men vi har förståelse för rådande restriktioner som följer av smittskyddsåtgärder och vet att det kan förekomma hemundervisning.

Därför har vi gjort så att det är möjligt att även kolla film för eleverna hemma som en plan b. Då är det viktigt att informera eleverna om de tekniska förutsättningarna såsom förklarat ovanför. Läraren ansvarar då för att skicka vidare den länk som finns tillgänglig 48 timmar innan visningen startar.

Arrangör

BUFF Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer