skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Festivitas och jubelklang

Eventet är avslutat

Festivitas och jubelklang

Från Gratis

Plats

Datum

26 nov 2023 17:00 - 19:00

Beskrivning

Linköpings Akademiska Orkester fyller 30 år och bjuder in till en sprakande jubileumskonsert med extra spännande och vacker musik med roliga inslag och många överraskningar. Kom och njut, skratta och hurra med oss och med kvällens solist, Annamia Larsson, en av Sveriges främsta valthornsspelare.

Linköpings Akademiska Orkester som är Linköpings universitets egen symfoniorkester och en del av Musik vid LiU, hälsar alla välkomna! De spelar originalverk för symfoniorkester och knyter an till spex-traditionen i sina konserter som har sceniska inslag med text, koreografi, bilder, humor och överraskningar.

 • Jag vill att publiken ska få uppleva med flera sinnen och att de ska få känna sig inspirerade till både skratt och eftertanke under en konsert, säger dirigenten Merete Ellegaard.

Jubileumskonserten gästas av Annamia Larsson, en av Sveriges främsta valthornister. Hon är solohornist i Gävle Symfoniorkester, medlem i Stockholm Chamber Brass och nyligen invald i Kungliga Musikaliska Akademien. På meritlistan står även tidigare lärare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt ”youtubestjärna” med ett klipp på Wagners Siegfriedsignal.

Välkommen att fira med oss!

Arrangör

Linköpings akademiska orkester (LAO) är Linköpings universitets egen symfoniorkester. Orkestern grundades 1993 i samband med att man startade en kurs i orkesterspel vid LiU och har sedan dess utvecklats till att blir en symfoniorkester med stor besättning och bred repertoar.

Medlemmarna i LAO består främst av studenter och alumner från LiU men orkesterns verksamhet är även öppen för instrumentalister som inte har någon koppling till universitetet. Orkestern gör ca 4 produktioner per år och spelar även på LiU:s årliga promotionshögtid. Under åren har LAO haft en rad inspirerande samarbeten med både världsartister som violinisten Johan Dalene och film- och datorspelsmusikkännaren Orvar Säfström och fantastiska musiker med lokal förankring samt gjort samproduktioner med andra orkestrar. Orkestern är en del av Musik vid LiU:s verksamhet, men det finns även en aktiv ideell förening kopplad till LAO, vars syfte är att stötta orkesterns konstnärliga verksamhet och stärka orkestermedlemmarnas sociala gemenskap. För mer information om orkesterföreningen LAO besök laorkester.se

Lokal

Equmeniakyrkan Linköping, Drottninggatan 22, 582 25 Linköping

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer