skip to main content

Felix Tani/Jeff ” Tain” Watts/Tomas Franck/Daniel Franck

Felix Tani/Jeff ” Tain” Watts/Tomas Franck/Daniel Franck

Från 120,00 SEK

Plats

Datum

9 maj 2024 20:00 - 23:00

Beskrivning

Felix Tani Kvartett med Jeff "Tain" Watts, Tomas Franck och Daniel Franck gör en efterlängtad Skandinavienturné i maj 2024. Kvartetten kombinerar traditionella och moderna ljudlandskap genom Felix Tanis egenskrivna kompositioner och pärlor från standardrepertoaren. Felix Tani, en framstående pianist och kompositör, utforskar jazzens gränser med virtuositet och kreativitet. Felix har arbetat musiker som Bernt Rosengren, Manfred Mann, Billy Hart, Anders Bergcrantz och Joe Dyson.

Det är värt att notera att mötet mellan Felix och Jeff "Tain" Watts ägde rum för cirka åtta år sedan på ett jam på Montmartre i Köpenhamn, där även Tomas Franck var med. Det var där bandets kärna formades, vilket gör denna turné till en särskild glädje och återspeglar den musikaliska gemenskapen som har vuxit över åren.

Felix har en lång historia med Tomas Franck, som sträcker sig tillbaka till Felix ungdom, då Tomas spelade med Felix far, Arne Olsson (känd från Vieux Carré, Tordyveln flyger i skymningen, m.m.). Felix och Daniel Franck har också en gemensam historia, där de började spela jazz tillsammans som tonåringar i Helsingborg. Denna rika bakgrund och förankring i musiken skapar en extra dimension av samspel och förståelse inom kvartetten.

Jeff "Tain" Watts, enastående trumslagare och kompositör, är känd för dynamisk kraft bakom trummorna och banbrytande kompositioner som förenar traditionella jazzelement med moderna influenser. Watts fortsätter att vara en uppskattad artist och respekterad kraft inom jazzscenen. Jeff är känd för sin medverkan med bla Wynton och Branford Marsalis, Kenny Garrett, Michael Brecker och Kenny Kirkland.

Tomas Franck, den legendariska saxofonisten, bjuder på melodisk tolkning och improvisation som sträcker sig över olika jazzstilar. Hans passion och förmåga att skapa magiska musikaliska ögonblick har gjort honom till en älskad artist på jazzscenen.

Tomas har framträtt med alla ifrån Peps Persson, Fredrik Norén, NHÖP till Roy Haynes,

Daniel Franck, etablerad basist på jazzscenen, är eftertraktad för sin tekniska skicklighet och musikaliska känsla. Hans solida basspel skapar en lyhörd grund för inspirerande framträdanden. Utöver sina framträdanden är han även en kompositör med eget sound och spelat med bla Doug Raney, Antonio Farao, Lage Lund och Joey Calderazzo.

Arrangör

Välkomna till utopia jazz

En plats som ska kännas hemtrevlig och folklig. ett ställe där säsongsbetonad mat trängs med skön musik. ett ställe för dig som vill ta en anspråkslös pilsner såväl som för dig som vill njuta en riktigt god middag. utopia jazz vill ständigt vara i rörelse och erbjuda nya spännande smaker och upplevelser, men alltid i troget sällskap av fin jazz, live eller i högtalarna.

Lokal

Utopia Jazz, Karl Johansgatan 6, 414 59 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer