EXIT: Exklusiv Livesändning + Panelsamtal

Online, du kan enkelt delta hemifrån.
28 nov 2019 19:30 - 21:30
Biljetter 70,00 SEK
Biljetter 70,00 SEK


Misstänker du att någon i din närhet har extremistiska tendenser? Vill du få kunskap om vad du kan göra? Eller är du bara allmänt nyfiken på att lära dig mer om mekanismerna bakom våldsbejakande extremism? Då är det här eventet något för dig!

Ibland kan det vara svårt att veta om det stämmer, var man ska vända sig och hur man hanterar en person som är på väg in, eller redan har dragits in, i en extremistisk grupp. Vad kan du göra och hur bemöter du en person som plötsligt står för åsikter som du inte kan ställa dig bakom?

Idén är att skapa en trygg plats för dig som närstående där du kan få kunskap och verktyg utan att behöva gå på ett offentligt event. Filmvisningen med efterföljande panelsamtal kommer att livesändas på nätet, så att du kan delta anonymt hemifrån. Under och efter filmen går det också att ställa frågor till expertpanelen. 

Vad: Exklusiv livesändning av dokumentären "Exit: Leaving Extremism Behind", med efterföljande panelsamtal
När: Torsdag 28 november, 19.30-21.30
Var: Online, du kan enkelt delta från din dator hemifrån.
Arrangörer: Doc Lounge och Fryshuset
Moderator: TBA
Panelgäster: Maria Bolme och Sigrun Sigrudsson
Biljettpris: 70kr
Eventlängd: 120 min
Filmlängd: 52 min

Hur ska jag göra för att delta som tittare?
​Du deltar enkelt genom att köpa en biljett här på Billetto. När du köpt biljett får du en ordebekräftelse till din mejl. När eventdagen närmar sig kommer du få en länk skickad till dig, genom att trycka på den ansluter du till livesändningen och kan se filmen och det efterföjande panelsamtalet från din dator (se till att du har internetuppkoppling).​ Tips: Anslut gärna en stund innan 19.30 så du inte missar starten.

Filminfo
Film: EXIT: Leaving Extremism Behind
Regi: Karen Winther
År: 2018
Språk: Norska, engelska, tyska
Undertexter: Svenska

Kort om arrangörerna
Doc Lounge är en innovativ distributör och visningsorganisation som presenterar högkvalitativa dokumentärfilmer från hela världen med syftet att bygga ny publik till dokumentärfilm och att öka tillgängligheten till viktiga och inspirerande filmer för människor över hela Norden. Projektet Doc Lounge Impact Hub sammanför prisbelönad dokumentärfilm med ledande experter i samhället. Med film som känslo-öppnare, i kombination med skräddarsydda workshops/samtal/utbildningar och informationsspridning, skapar vi nya rum för insikt, kunskap och förändring. En välgjord film lämnar ingen oberörd. Men även om helt omskakad så drunknar den reaktionen snabbt i det allmänna bruset. Vi vill istället ta tillvara det momentum som uppstår. Genom samarbeten med andra aktörer bygger vi broar till en djupare förståelse och engagemang.

Fryshuset har över 30 års praktisk erfarenhet av arbete med riktade insatser för unga. Fryshuset arbetar främjande och förebyggande för att möta en ökande polarisering i samhället, något som ökar risken för antidemokratiska tankemönster. Fryshuset arbetar även med stöd åt anhöriga till aktiva i nationella rörelser.

Vill du anordna en visning på din arbetsplats?
I samband med livesändningen går det bra för företag/organisationer/studieförbund m.fl. att anordna visning i grupp. Kontakta oss för mer info!
Kontakt: karolina(at)doclounge.se

Eventet är avslutat

EXIT: Exklusiv Livesändning + Panelsamtal

Visa detaljer
Vill du gå på fler events?

Registrera dig för att få handplockade events direkt till din mail.