skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Examenskonsert: This time it is personal

Eventet är avslutat

Examenskonsert: This time it is personal

Från Gratis

Plats

Datum

17 maj 2024 19:00 - 22:00

Beskrivning

Wilma Hultén, Amina Hocine, Joel Janson Johansen och Niklas Dahlqvist presenterar sina examensarbeten från kompositionsprogrammet på Kungl. Musikhögskolan. Det blir kör, orgel, dataspel och elektronisk musik.

Wilma Hultén (f. 1996) komponerar musik med fokus på ​​klangfärg. I sitt examensarbete har hon utforskat perceptuell gruppering av ljud genom att undersöka när olika sammansatta ljud upplevs som en helhet och när de mindre beståndsdelarna kan urskiljas.

Amina Hocine (f. 1991) har under sin master i elektroakustisk komposition arbetat med självkonstruerad orgel bestående av VVS-komponenter, som producerar hypnotiska droner med kraftiga psykoakustiska effekter. I reaktorhallen presenterar hon ett nytt verk för åtta tutor och sex sångare.

Joel Janson Johansen (f. 1990) har det senaste året undersökt hur musik och kultur förhåller sig till en digitaliserad samtid. Vad får ett ständigt uppkopplat sinne för konsekvenser, i komponerandet och i sättet vi upplever musik? Dessa frågeställningar har varit närvarande i komponerandet av verken som även försöker ta tillvara på de soniska möjligheterna som finns i gränslandet mellan det digitala och det fysiska.

Niklas Dahlqvist (f. 1992) är en tonsättare från Stockholm vars arbete kretsar kring maskininlärning, algoritmisk komposition och virtuella ljudobjekt. I installationen We Built This City on Skrot och Plåt rekonstruerar och tonsätter han Lugnets industriområde i Unreal Engine 5 och Blender.

Konserten äger rum i reaktorhallen på KTH

Lokal

KTH R1, Drottning Kristinas väg 51, 114 28 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer