skip to main content

Evicshen (USA) + MoE (NO) + Arvid Kraft (DJ-set)

Evicshen (USA) + MoE (NO) + Arvid Kraft (DJ-set)

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

14 jun 2024 20:00 - 15 jun 2024 01:00

Beskrivning

Oceanen presenterar: Evicshen (USA) + MoE (NO) + Arvid Kraft (DJ-set)

Åldersgräns: 20 år


Lyssna på Evicshen: https://www.youtube.com/watch?v=SrKZrbKObco

Lyssna på MoE: https://www.youtube.com/watch?v=CKXzZfBkjVY&ab_channel=EffectoDoppler

Evicshen

Victoria Shen är en experimentell musikartist och ljudkonstnär från San Francisco. Även om analoga syntar utgör grunden i Shens musik, spelar hon under liveframträdanden med egentillverkade elektroniska instrument, uppfunna instrument och till och med akustiska föremål som till exempel en piska. Shen är en tydligt mobil artist som suddar ut gränserna mellan artist och publik, scen och golv. Hennes set tenderar att vara platsspecifika, som direkt respons på den fysiska och akustiska kvaliteten hos den plats där hon uppträder. Hennes liveframträdanden växlar mellan ögonblick av återhållsamhet och svall av frenetiska och konfronterande rörelser. En balansakt mellan kontroll och chans, doften av fara är aldrig långt borta under Shens framträdanden. Hennes ljud är dynamiskt med en känslighet för textur och struktur genom alltihop.


MoE

MoE är ett norskt rockband instängt inom två experimentella musiker. En tvåsidig duo som ständigt dras åt både en melodiös och abstrakt riktning och är svårt att kategorisera. I över 15 år har MoE utmanat gränserna för musik i en mängd olika format. Med saxofonisten Mette Rasmussen vandrade de längs kanten av frijazz, med de japanska legenderna Keiji Haino och Ikuro Takahashi har de utforskat territorier de knappt trodde existerade, med Lasse Marhaug har de skulpterat monumentalt arktiskt brus, med Painjerk har de byggt broar mellan elektroniskt brus och rockmusik, och över åren har trioformatet utforskats djupt med en mångfald av trummisar från hela världen.

Men duon har varit kärnan ända sedan bandets början 2008, när de först kalibrerade in sin kompass efter ljudet av Suicide och DNA.

Guro S. Moe: Bas / Sång, Håvard Skaset: Gitarr/ synth/ sång


Arvid Kraft (DJ-set)

Arvid Kraft kanaliserar en punkig inställning till det eklektiska: intensiv, industriell techno står som grund till ett hopkok av gungande afro-house, acid, Brazilian funk och alternativ dembow – slutligen med ett kryddmått av hyper pop i mixen.


Foto: Devin Sarno

________


Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Återköp av biljetter

Vi återköper inte köpta biljetter. Detta gäller alla våra arrangemang förutom Barnens Ocean. Vid avbokning av biljetter för Barnens Ocean maila till info@oceanen.com

Om vi ställer in ett arrangemang betalas samtliga biljetter exkl. serviceavgift automatiskt tillbaka till det konto som du köpte biljetten/biljetterna med.Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Närliggande evenemang
Evenemang från samma kategori
Liknande upplevelser
Återbesök evenemang
Upptäck mer