skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Ett monster av mossa och metall

Eventet är avslutat

Ett monster av mossa och metall

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

15 feb 2022 19:15 - 21:00

Beskrivning

Ett monster av mossa och metall

Texter för hemsida, social media, annonsunderlag, underlag utskick.
 

En rad (60 tecken inkl blanksteg)

Ett surrealistiskt dansverk om att som transfeminin migrera.

Kort text (218 tecken inkl blanksteg)

Ett surrealistiskt dansverk om att som transfeminin migrera och skapa sig en ny tillvaro i ett nytt land. Oro, desorientering och trauman får här en fysisk och poetisk form när dansverket blir en slags helande ritual.

Mellanlång text (643 tecken inkl blanksteg)
Ett surrealistiskt dansverk om att som transfeminin migrera och skapa sig en ny tillvaro i ett nytt land. För koreografi, iscensättning och dans står den prisade koreografen Dinis Machado. Inför arbetet med verket intervjuades flera queera personer som har flytt eller flyttat från ett land till ett annat, en erfarenhet som Dinis Machado själv delar. Oro, desorientering och trauman får här en fysisk och poetisk form när dansverket blir en slags helande ritual.

Publiken får uppleva verket inifrån den uppblåsbara dekoren sittande på scenografiska element. Genom att befinna sig i samma rymd, överbryggs avståndet mellan dansare och publik.

Lång text (1015 tecken inkl blanksteg) 
Ett surrealistiskt dansverk om att som transfeminin migrera och skapa sig en ny tillvaro i ett nytt land. För koreografi, iscensättning och dans står den prisade koreografen Dinis Machado. I verket ges oroskänslor och trauman en såväl fysisk som poetisk form. Det blir en slags helande ritual – både ensam och delad, sorgsen och hoppfull.

Inför arbetet med verket intervjuades flera queera personer som har flytt eller flyttat från ett land till ett annat, en erfarenhet som Dinis själv delar.

Med en uppblåsbar dekor skapar hen ett surrealistiskt landskap, där dansbesökarna får uppleva verket inifrån, sittande på scenografiska element. Genom att befinna sig i samma rymd, överbryggs avståndet mellan dansare och publik och förmedlar sensationer som kan vara motstridiga, ”som om mossa växte på metall”.

I Dinis Machados unika dansverk är scenografi och kostym intimt sammanlänkade med hens fysiska uttryck. Ofta till den grad att kläderna tydligt påverkar rörelserna, och att dansen i sig förändrar hela rummet.

En produktion av Riksteatern
Premiär i Lund 2 februari 2022

På Riksteaterturné våren 2022

Medverkande

Dinis Machado

Konstnärligt team

Koreografi, scenografi, kostym och ljusdesign: Dinis Machado

Musik: Gerald Lombano

Research/intervju med Soledad Aznar

Koreografassistent: Mandi Tiukkanen
Yttre öga: Litó Walkey

Kostymsömnad: Conceição Moreira

Lokal

Eric Sahlström Institutet Eric Sahlström Institutet, Bruksgatan 3, 748 50 Tobo

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer