Ensam genom Iran - 184 mil av tillit

14 apr 2018 13:15 - 14:30

Frälsningsarmén Umeå, Kungsgatan 47B, 903 26 Umeå


En berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan att påverka sin omvärld, med äventyraren Kristina Paltén.

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och det hade inte Kristina heller. Miljontals människor har följt Kristinas resa innan, under och efter Iran.

Dokumentärfilmen Ensam genom Iran – 184 mil av tillit släpptes 2016, trailern och filmen har setts av över 28 miljoner människor runt om i världen.

Biljettpris: 100 kr (inkl. serviceavgift).

TRAILER

Biljett

Stängd