skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Engagerande och utmanande – offentlig konst idag

Eventet är avslutat

Engagerande och utmanande – offentlig konst idag

Från 150,00 SEK

Plats

Datum

4 okt 2019 09:00 - 16:30

Beskrivning

Inspireras av konst som civilsamhället och konstnärer skapat tillsammans, projekt som vidgar förståelsen för deltagande och för publikens olika roller. Statens konstråd i samarbete med Sörmlands museum, en del av Region Sörmland.

När: 4/10 2019
Var: Sörmlands museum, Tolagsgatan 8, Nyköping
Språk: Svenska och engelska
Anmälan: Senast 26/9

Välkommen till en heldagskonferens där vi utforskar nya, utvidgade sammanhang och metoder för offentlig konst idag. Inspireras av konst som civilsamhället och yrkesverksamma konstnärer har skapat tillsammans. Möt projekt där de konstnärliga metoderna har vidgat förståelsen för hur arbetet med deltagande kan se ut och som bidragit med ett nytänkande kring publikens olika roller. En dag full av inspirationsföreläsningar och interaktiva workshopar.
Fördjupningsdagen 4 oktober har en deltagaravgift på 300 kr/150 kr för konstnärer och studenter. Priset inkluderar lunch och fika.

Statens konstråd i samarbete med Sörmlands museum, en del av Region Sörmland.

Den 1–3/10 arrangeras Samtidskonstdagarna 2019 i Södertälje och Gnesta som har tema Hållbar/Töjbar. Här kan du läsa mer om och anmäla dig till Samtidskonstdagarna.

ENGAGERANDE OCH UTMANANDE – OFFENTLIG KONST IDAG  - 4 oktober 2019 - Sörmlands museum

PROGRAM

09.00 - Registrering och kaffe samt visning av filmen HUR av Roxy Farhat

09.30 - Välkomna Lena From, enhetschef konst Statens konstråd, och Lars-Erik Wahlberg, enhetschef konst Sörmlands museum.

09.45 - Artistically Developed Method for Urban Space Planning – Case: Folkets Park (DK) Kenneth A Balfelt, konstnär. 

10.15 - Urban Subversion and the Creative City Oli Mould, kulturgeograf, Royal Holloway University of London. 

10.40 - Paus med fika

10.55 - Fyra exempel från Konst händer - en satsning på konst i miljonprogrammet Lena From, enhetschef konst Statens konstråd

11.05 - Från textil konst till stadsutveckling 

Konst händer: Tjärna ängar (Borlänge) Lina Sofia Lundin, konstnär och Katarina Nilsson, landskapsarkitekt Borlänge kommun. 

11.25 - En boll i rullning 

Konst händer: Råby (Västerås) Peter Hagdahl, curator Statens konstråd och Diana Kambugu, lokal projektkoordinator Konstfrämjandet.

11.45 - Värdet av att vara värd 

Konst händer: Prästholmen (Boden) Yasmeen Mahmoud, projektledare och samtalspartner Ingela Ögren Weinmar, intendent Havremagasinet.

12.05 - Periferi som centrum 

Konst händer: Gamlegården (Kristianstad) Anna Högberg och Johan Tirén, konstnärer och Jamal Abdulle, boende och medverkande. 

12.25 - Lunch

13.30 - Delaktighet och lyhördhet Sofia Wiberg,forskare KTH Samhällsbyggnad och följeforskare i Konst händer

13.55 - osloBIENNALEN FIRST EDITION 2019-2024 The biennial that never closes Eva González-Sancho Bodero, curator och Per Gunnar Eeg-Tverbakk, konstnär och curator, Oslo Pilots. 

14.35 - Bikupor med kaffe Parallella samtal där du väljer ett tema. Samtalsledare är bland andra: Kenneth A Balfelt, Lina Sofia Lundin, Oli Mould, Helena Selder och Sofia Wiberg.

15.15 - Visning av videoverket In Purple avJohanna Billing Från Konst händer: Råslätt                                          

15.30 - Så arbetar konstinstitutioner med offentlig konst Helena Selder, rapportförfattare, curator och direktör BAC.

15.55 - Att konstnärligt tänka och handla tillsammans i offentliga rum Signe Johannessen, konstnär och konstnärlig ledare Art Lab Gnesta.

16.20 - Slutord Åsa Mårtensson, projektchef Kunskapsnav offentlig konst, Statens konstråd.

Arrangör

Lokal

Sörmlands museum Sörmlands museum, Tolagsgatan 8, 611 31 Nyköping

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer