En sommarafton med OD

10 jun 2018 19:00 - 20:30

Uppenbarelsekyrkan, Bäckvägen 34, 126 47 Hägersten

Sin lycka och sin sommarro
de yra fåglar prisa.
Ur skogens snår, ur stilla bo
framklingar deras visa.
En hymn går opp
av fröjd och hopp
från deras glada kväden,
från blommorna och träden.

Välkomna till en kväll där både undersköna Maria-hymner och klassiska svenska sommarsånger klingar under kyrkovalven.

Konsertens repertoar spänner över en tidsperiod på mer än 500 år. Den äldre musiken representeras av 1500-talskompositörerna Thomas Tallis och Alfonso Ferrabosco. Deras polyfona musik bildar en väv av röster. Från den moderna sakralmusiken möter vi den amerikanska kompositören Morten Lauridsen vars verk Ave dulcissima Maria skapar en klangmatta med himmelsk strålglans. Verket får stå som kontrast till Bob Chilcotts Amazing Grace där OD illustrerar stormar till havs och slavhandelns fasor när historien bakom den berömda hymnen målas upp.

I Jan Sandströms Vuojna biegga och Esther Mägis Lapi laul så får publiken följa med på en resa till Lapplands vida vidder där både vinden och en samisk jojk får fritt spelrum. Båda kompositörerna är mästare på att väva in den samiska folkmusiken i sina körverk.

Konserten avslutas med några av den svenska körskattens vackra sommarvisor och nya arrangemang på sånger skrivna av nyligen bortgångne Kenneth Gärdestad – som skrivit texterna till Ted Gärdestads klassiska melodier.

Varmt välkomna till en kväll fylld av sommardoft och vacker musik

Manskören Orphei Drängar, från Uppsala, gästar Uppenbarelsekyrkan med musik ur sin sakrala repertoar.
Cecilia Rydinger Alin, dirigent


Ordinarie Ej tillgänglig