Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

En kort resa tur & retur - Marika Lagercrantz & Elise Einarsdotter

Eventet är avslutat

En kort resa tur & retur - Marika Lagercrantz & Elise Einarsdotter

Från Gratis

Plats

Datum

2 jul 2022 19:00 - 20:15

Beskrivning

Följ med Marika Lagercrantz och Elise Einarsdotter på en fantasieggande och rolig konsertföreställning genom skiftande musikaliska och poetiska landskap.  I En kort resa tur och retur är skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz vår reseguide. Hon eskorterar med skön poesi och roliga texter, medan pianisten och kompositören Elise Einarsdotter genom musiken hintar om vårt mål. Väl framme ligger sånger på lut.  Det är vackert, poetiskt och svängigt! 

OM MARIKA LAGERCRANTZ  Marika Lagercrantz är ett välkänt namn på den svenska teaterscenen, såväl som inom film- och tv. 1977 var Marika med och startade den fria teatergruppen Jordcirkus, med vilken hon under drygt tio år spelade, dramatiserade och regisserade uppsättningar som turnerade i Sverige, Europa och USA.
Hon har bl.a. varit verksam vid Stockholms stadsteater, Riksteatern och Dramaten samt medverkat i ett 80-tal film- och tv-produktioner, däribland Drömmen om Rita (1993), Lust och fägring stor (1995), Emma åklagare (1997) och Män som hatar kvinnor (2009). Åren 2011-2014 var Marika kulturråd på den svenska ambassaden i Berlin och sedan 2015 är hon ordförande för KLYS (Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd).  Marika är nu verksam som regissör och skådespelare vid Östgötateatern, på Västmanlands teater och på Dramaten i Stockholm.

OM ELISE EINARSDOTTER 
Elise Einarsdotter, pianist och kompositör,  samarbetar med artister inom många olika genrer och discipliner, men hon har sin grund i jazzen, och improvisationen är en självklar del av hennes musicerande såsom på soloplattan från 2018 Suites for Solo Piano 1—4.  2019 belönades hon med två framstående utmärkelser; dels Kungliga Musikaliska Akademins ”Medaljen för tonkonstens främjande”, dels ett av jazzsveriges allra finaste priser – P2 Guldkatten – för en lång och framgångsrik karriär. 
Elise tonsätter även lyrik och skriver musik för ensembler, kör och orkester. Hon samarbetar med bl.a. Rigmor Gustafsson, Lena Willemark, Margareta Bengtson och oftast även med basisten Olle Steinholtz. Våren 2020 släpptes nya plattan ”Suites for Voices & Instruments 1-4”

Denna Konsert är en del av Huaröds Festival & Karneval 2022. För mer info och fler programpunkter se https://huarod.nu/huarods-karn...

Festivalen är ett samarbete mellan Huaröds många föreningar med stöd av: Kristianstad Kommun, Region Skåne, Kulturrådet, Sparbanken Skåne, Medborgarskolan och Längmanska Kulturfonden.

Arrangör

Huaröds samlade föreningar arrangerar festival & karneval i Huaröd 1-3 Juli 2022. 

Lokal

Byahuset Huan Byahuset Huan, Karlins väg 20, 298 93 Huaröd

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer