skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Elektroakustiskt+Stockholms Sax

Eventet är avslutat

Elektroakustiskt+Stockholms Sax

Från Gratis

Plats

Datum

11 okt 2023 19:00 - 21:00

Beskrivning

Den elektroakustiska konsertserien fortsätter, denna kväll tillsammans med Stockholms Saxofonkvartett som spelar nykomponerad musik från Uganda och Kenya – välkomna till höstens första konsert!

Musik av Mariam Gviniashvili, Lidia Zielińska, Domantas Pūras, Job Ivan Tezigatwa, Asiku Walter, David Noah Mubiru, Kia Sharon, Eddah Chumba och Anthony Kambugu.

Stockholms Saxofonkvartett: Linn Persson, Theo Hillborg, Jörgen Pettersson och Mathias Karlsen Björnstad.

I den elektroakustiska konsertserien presenteras svenska och internationella tonsättare från den elektroakustiska musikens alla inriktningar och epoker. Musik av genrens pionjärer och etablerade tonsättare spelas sida vid sida med nykomponerade verk av KMHs studenter och lärare i elektroakustisk komposition. Konserterna är ofta kopplade till forskningsprojekt, festivaler och samarbeten där internationella tonsättare, musiker och forskare bjuds in. Lilla salens Klangkupol i 29.4 är en specialkonstruerad konsertsal där de tekniska förutsättningarna möjliggör unika lyssningsupplevelser. I konsertserien görs interpretationer av historiska och samtida elektroakustiska verk, spatialiserade för Klangkupolen. Konsertserien startades av Henrik Frisk och Kim Hedås, som kurerat denna konsert tillsammans med Stockholms Saxofonkvartett och Samtida Musik.

Stockholms Saxofonkvartett driver under 2023 ett utbytesprojekt med ugandiska tonsättare och konstnärer. I april besökte kvartetten Uganda och var residensensemble vid Kampala Art Music Organisations första tonsättarmöte och under några intensiva dagar arbetades ny musik för saxofonkvartett fram. Musiken uruppfördes på Africa Institute of Music i Kampala och presenteras nu för första gången i sin helhet i Sverige. Programmet bjuder på konstmusik skriven av ugandiska och kenyanska tonsättare som alla kommer från olika musikaliska traditioner. Projektet drivs med stöd av Kulturrådet och Stockholms Saxofonkvartett drivs med stöd av Region Stockholm och Kulturrådet.

Konserten är ett samarrangemang av KMH och Samtida Musik, och ges med stöd av Kulturrådet och Region Stockholm.

Tre elektroakustiska konserter på KMH under hösten 2023: onsdag 11 oktober, måndag 6 november och onsdag 6 december – välkomna!

Lokal

Lilla salen, Valhallavägen 105, 115 51 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer