skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Electric Banana Band på Världsarvsjazzen!

Eventet är avslutat

Electric Banana Band på Världsarvsjazzen!

Från Gratis

Plats

Datum

17 jul 2022 14:00 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Dags för hela familjen att gå bananas med en rad djungelhits i en fartfylld konsert med detta legendariska band! Ta närmaste lian till denna unika familjekonsert och digga loss med detta djuriskt coola och miljömedvetna band.

Biljetterna till evenemanget är gratis, men du måste lösa en biljett för att säkra din plats!

1976 fick konstnären Lasse Åberg i uppgift att göra en serie barnprogram för SVT:s räkning. Resultatet blev Trazan och Banarne. Lasse och Klasse Möllberg lät bygga om en studio till djungel, och blev själva värdar. Programmen sändes 1976-1978 och sågs av en stor publik. När SVT senare skulle reprisera första säsongen hade banden av misstag blivit raderade genom att numren för två olika programserier hade förväxlats. Åberg och Möllberg bestämde sig då för att göra en helt ny serie, som sändes 1980.
Till denna serie bildades studiobandet Electric Banana Band, där Janne Schaffer fanns med från starten under namnet ”Zebran”. Succén blev total. De tre första albumen belönades med guldplattor på rekordtid och hitarna radades upp: Banankontakt, Alp-joddel, Zwampen mfl.

Under det sena 1990-talet hade gruppen en stor hit med låten Min Piraja Maja. 1997 spelade bandet på Hultsfredsfestivalen och 2007 var de med i Mello. De gjorde comeback 2014 på Sweden Rock inför 30 000 personer och 2019 & 2021 gästade de Gullbrannafestivalen och satte ett nytt publikrekord. Nu har vi den stora glädjen att välkomna dem till Världsarvsjazzen!

Lasse Åberg // Klasse Möllberg // Janne Schaffer – Gitarr // Peter Ljung – Keys // Jan Ugand

Välkomna alla, det kommer bli djuriskt bra!

Obs! Även om biljetterna är gratis så måste alla i familjen lösa en då platserna är begränsade!


Kom även i håg att lösa gratisbiljett på bussarna som går ut till festivalen!
Avgång Rådhustorget kl 12.00, retur från Erik-Andersgården till centrala Söderhamn 16.00.


Information om arrangemanget, avgångstider för bussar, publikplatser, servering med mera, se www.varldsarvsjazzen.se 

Arrangör

Enheten Kultur och bibliotek, Söderhamns kommun arrangerar kulturevenemang på Söderhamns teater samt på andra platser i samverkan med det lokala föreningslivet.

Lokal

Hälsingegård Erik-Anders Hälsingegård Erik-Anders, Asta 728, 826 61 Söderala

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer