skip to main content
Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Genvägar
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Eld & Passion - Mikaeli kammarkör - madrigaler från nu och då

Eventet är avslutat

Eld & Passion - Mikaeli kammarkör - madrigaler från nu och då

Från 200,00 SEK

Plats

Datum

26 nov 2023 15:00 - 16:00

Beskrivning

Att mejsla fram konstfulla kombinationer mellan text och ton har väl aldrig varit så nyskapande och lyckosamt som under renässansens 15-1600-tal. Diktarnas språkliga uppfinningsrikedom gav poesin nya dimensioner och tonsättarna blandade sina gamla och nya färdigheter i intrikat melodisk konstflätning. Madrigalen blev den oöverträffade kombinationen!

Ingen vokal ensemble är opåverkad efter ett möte med en klassisk madrigal – den utmanar med sina krav på frasering, textförståelse, dynamik och lyssnande. Att tempi hela tiden rör sig i takt med texten gör det hela än mer spännande.

Madrigalen är ingalunda en död musikform. Den har alltsedan renässansen haft sin givna plats i andra epokers tonspråk – men alltid behållit sin täta kontakt ord-ton.

Vi vill med vår konsert idag sätta den klassiska madrigalen i relief till senare tiders – Luca Marenzio, Giovanni Gabrieli, Claudio Monteverdi och Barbara Strozzi får möta madrigaler av Hendrik Andriessen, Arnold Mendelssohn (!) och Morten Lauridsen.

Med oss har vi Karl Nyhlin på teorb och vår ciceron heter Maja Verner Carlsson.

Välkommen till Historiska Muséet
söndag 26 november kl 15.00

MIKAELI KAMMARKÖR
Anders Eby

Lokal

Historiska museet, Historiska museet, 114 84 Stockholm

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer