Eld och passion

22 sep 2016 19:00 - 21:00

Wasabryggeriet, Svea Gränd 1, 78433 Borlänge

Eld och Passion

En konsertföreställning med rytmer och toner av bland annat tango, flamenco och andalusiska sånger.

Spansk och sydamerikansk musik på cello och piano. Vi söker det passionerade uttrycket i dansens rytmer och spelar musik i gränslandet mellan det klassiska och det folkliga. Albeniz, Granados, De Falla och Piazolla, är en del av de kompositörer ni kommer att få uppleva!

Kristin Malmborg är utbildad cellist på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och diplomerad vid Frederic Chopin Akademin i Warszawa. Som frilansande cellist har hon spelat med flertalet av sveriges orkestrar såsom Svenska Kammarorkestern och Kungliga Filharmonin i Stockholm. Med olika kammarmusikgrupper har hon konserterat mest i Sverige, men även i Polen och England. Senaste två åren har hon spelat med Anders Ekborg på hans turné Stilla Jul.

Henrik Berg är utbildad och diplomerad pianist på Kungliga Musikhögskolan och Edsbergs Musikinstitut i Stockholm. Henrik är en flitigt engagerad kammarmusiker och har spelat på flera stora festivaler såsom Festspillene i Bergen, Musik vid Siljan och Gotland Chamber Music Festival. Han har också uppträtt som solist med flera orkestrar bland annat med Radiosymfonikerna med vilka han spelade sin diplomkonsert.

Cello: Kristin Malmborg
Piano: Henrik Berg

http://kristinmalmborg.se/

Ordinarie

Stängd

Studerande, Pensionärer

Stängd