Ekon från ett poem

25 mar 2018 16:00 - 18:00

Missionskyrkan i Linköping, Drottninggatan 22, 582 25 Linköping


Linköpings och Örebros akademiska orkestrar möts ännu en gång för att spela tillsammans och därmed bjuda på riktigt stor orkestermusik. Temat för programmet är brudklädsel: Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått och något fått.

Gammalt - eller i alla fall något äldre än våra orkestermedlemmar - är musiken från Aram Khachaturians balett Spartacus. För en hel generation TV-tittare är en av de satser vi spelar mera känd som signaturmelodin från "Onedinlinjen".

Nytt representeras av ett uruppförande av den svenske tonsättaren Torbjörn Nilssons opus 25 "Ekon från ett poem" som skrivits direkt för vår sammanslagna orkester. Så den musiken är faktiskt både ny och fådd.

Blå är Atlanten vi korsar med Aron Coplands "Rodeo-svit"som leder direkt ut till vilda västern bland nybyggare, cowboys, amerikansk folkmusik och stjärnklara nätter vid lägerleden.

Daniel Nelson, svensk tonsättare med amerikanska rötter, har hämtat inspiration från jazzens svängiga rytmer i stycket "Yaba-mm-Bop" som vi lånat för detta tillfälle.

Medverkande på denna konsert förutom orkestrarna är dirigenter Katarina Andreasson och Merete Ellegaard

Varmt välkomna!

Fri entré för äkta cowboys och cowgirls

Ordinarie pris

Stängd


Studerande

Stängd


Pensionär

Stängd


Cowboy/girl

Stängd


Barn

Stängd