Echo Ladies + Tiny Oceans

Echo Ladies + Tiny Oceans

Från 160,00 SEK

Plats

Datum

6 okt 2023 20:00 - 7 okt 2023 01:00

Beskrivning

6 oktober | 20.00 | 160 kr | 20 år

Oceanen presenterar: Echo LadiesTiny Oceans 

Lyssna på Echo Ladies: https://bit.ly/3Kv3Pud 

Lyssna på Tiny Oceans: https://bit.ly/3QwlyFp 

Echo Ladies

Malmöbaserade shoegazarna Echo Ladies består av Matilda Botwid, Mattis Andersson och Joar Andersén, tre gamla vänner som efter att på egna håll spelat runt i olika band förstod att man jobbar bäst ihop. Bandet startade 2014 och med sitt bandnamn ville man beskriva sitt sound, valet föll på Echo Ladies vilket är inspirerat av såväl favorittrummaskinen som den gemensamma kärleken till Echo & the Bunnymen.

Efter att ha släppt ifrån sig ett antal singlar och en EP släppte man debutalbumet 'Pink Noise' 2018. Albumet prisades såväl på hemmaplan som internationellt och trion turnerade Storbritannien frekvent. I höst återvänder man med nya albumet 'Lilies' som släpps via Rama Lama Records den 8 september.

Albumet har jobbats fram sedan 2018 års debutalbum och är nu äntligen redo att snart se dagens ljus. Detta album är byggt på samma grund som Echo Ladies kurerade under sina tidigare släpp, men med en mer orubblig närvaro. Echo Ladies har alltid försökt balansera två känslor samtidigt genom sina låtar. Medan deras tidigare låtar försökte förmedla känslan av nostalgi och hopp för framtiden, blandat med oro över att definiera vem du är och vem du kommer att bli, försöker det här albumet istället balansera känslorna av sorg och ensamhet, med ilska, frustration och beslutsamheten att göra en förändring till det bättre. Det här albumet genomsyras verkligen Echo Ladies-mantrat att "Nothing Ever Lasts". Bra saker kan komma till ett slut, men dåliga saker kommer också gå över.

Tiny Oceans

Tiny Oceans är Luleåättade men Malmöbaserade Alina Björkén. Under 2022 släppte hon singlarna Distance och Villager, och fler kommer under hösten 2023. Den som söker hållpunkter kan säga Modest Mouse, Breeders, Cure. Det handlar om indie av 90-talssnitt, överförd till 2020-talets domedagsstämningar. Det personliga: att cykla till jobbet och att vänta på bussen i all evighet eller att sakna skäl att göra något av det. Att vilja inte vilja gå hem från festen än. Det gemensamma: alltings stundande sammanbrott, hur kometen aldrig kommer.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Återköp av biljetter

Vi återköper inte köpta biljetter. Detta gäller alla våra arrangemang förutom Barnens Ocean. Vid avbokning av biljetter för Barnens Ocean maila till info@oceanen.com

Om vi ställer in ett arrangemang betalas samtliga biljetter exkl. serviceavgift automatisk tillbaka till det konto som du köpte biljetten/biljetterna med.Arrangör

Kulturhuset Oceanen is located in the district of Majorna in Gothenburg, Sweden and has been officially running as a culture house since 1995. Oceanen represents innovative scenic concepts with more than 100 public events every year.

Lokal

Oceanen, Stigbergstorget 8, 414 63 Göteborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Rekommenderade events
Genvägar
Upptäck mer