Drabbad av klimatet – ett samtal med Björn Wiman

14 feb 2019 17:30 - 19:00

ABF Stockholm, Sveavägen 41, 111 83 Stockholm

Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman har blivit en allt starkare  röst i den svenska debatten om klimatförändringarna. Nu har han samlat sina krönikor sedan 2012 i Sent på jorden. 33 tankar om världens största nyhet – en bok full av allvar, handlingskraft och inspirerande optimism.

– Om man går in i klimatfrågan på djupet, utan skygglappar, är det ganska omtumlande därför att det blir så existentiellt. Man börjar se verkligheten och sitt eget liv på ett annat sätt än tidigare. Man får som en skärva i ögat som inte går att få ur.

Lyssna till ett samtal med Björn Wiman om vår tids ödesfråga där han berättar om sitt arbete med boken, om sitt engagemang och om hur vi kan möta klimatkrisen tillsammans.

Medverkande:
Björn Wiman, journalist och kulturchef på Dagens Nyheter. Han skriver sedan 2012 regelbundet om klimatförändringarnas koppling till kulturen och samhället. 

Lokal: Katasalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Ordinarie Ej tillgänglig
Student, pensionär, arbetssökande Ej tillgänglig