skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Doug Seegers (USA)

Eventet är avslutat

Doug Seegers (USA)

Från 270,00 SEK

Plats

Datum

10 jul 2019 19:30 - 20:45

Beskrivning

Make it Sound och Rootsy presenterar stolt: Doug Seegers

Dörrar, middag och pub från 17.00.
Åldersgräns: 18 år.

Biljetter släpps 12.00 tisdag 4 juni på Billetto.se (295 kr inkl. förköpsavgift).

Entré i dörren: 330 kr från kl 17.30.

På scen:
kl 18.00: Four You (1 * 50 min)
kl 19.00: Ellinor Springstrike (1 * 20 min)
kl 19.30: Doug Seegers (1 * 75 min)

2019 är det dags att skriva ett nytt kapitel i berättelsen om Doug Seegers. Den 31 maj släpps hans tredje album med i huvudsak originalmaterial. “A Story I Got To Tell” spelades in i Hollywood i klassiska United Recordings, studio B, med den mästerlige Joe Henry (Solomon Burke, Joan Baez, Elvis Costello, Billy Bragg, Bonnie Raitt, Rodney Crowell med flera) som producent och med en handfull utsökta, handplockade musiker i bandet.

Sommaren 2019 turnerar Doug Seegers med band i Skandinavien.

Trots att Doug Seegers har bott i Nashville i många år och att hans tidigare plattor är inspelade där, har han aldrig varit någon renodlad country-artist. Countryn finns såklart i botten men hans skivor har varit en sorts provkartor på folklig amerikansk musik; country, rock, blues, soul, western swing och gospel. Mixen på “A Story I Got To Tell” är i mångt och mycket densamma, men här har alla beståndsdelarna blivit en enhet som bara kan beskrivas som klassisk och tidlös amerikansk musik. Och trots all sin briljans har musikerna egentligen bara ett enda mål och det är att skapa den perfekta omgivningen för Doug Seegers röst. För Doug är en sångare med få motstycken i dag. En röst som rymmer så mycket kärlek, smärta, sorg, glädje och erfarenhet. Som har en historia att berätta.

“A Story I Got To Tell” öppnar med en av plattans två covers och i vanlig ordning har Doug valt låtar som han omedelbart gör till sina egna. “White Line” är lånad av den smått legendariske kanadensisk låtskrivaren Willie P. Bennett och känns som den vore skriven direkt för Doug.

Cover nummer två är en innerlig version av Johnny Rivers sextiotals-hit “Poor Side of Town”.

Egentligen kan man hävda att här finns ytterligare en cover och det är “Give It Away”, skriven av…Doug Seegers. Doug har försökt sig på den här låten tidigare men först nu hittade man den perfekta formen och “Give It Away” har blivit precis den storslagna, rörande låt man hela tiden känt att den kunnat vara.

I flera av de nya egenskrivna sångerna berättar Doug Seegers om det liv han levt, helt osminkat men också helt utan självömkan. I “Six Feet Under” beskriver Doug känslan när han återvänder till Nashville efter en framgångsrik julturné i Sverige, alla de gamla vännerna är borta eller kvar i drogmissbruk och den enda som just då och där finns kvar för honom är hans gamla langare.

I “Demon Seed” letar Doug efter sin flickvän i knarkkvartar i rivningskåkar för att räcka ut en hjälpande hand och i “Angel From A Broken Home” handlar det om en pappa som överger sitt barn och alla som känner till Doug Seegers bakgrund vet att han kan vara både pappan och barnet i berättelsen.

Men allt är verkligen inte elände och misär. Sångerna handlar lika mycket om att hitta en väg ut, om tro och försoning. Om att finna kärlek och hopp. Och att ibland ta livet med en klackspark och låta en “Rockabilly Bug” ta över.

Det har nu gått ganska precis fem år sedan svenska folket för första gången mötte Doug Seegers i Jills veranda. Fem omtumlande år med skivinspelningar, turnéer, TV-shower och bokutgivning. Fem år som med eftertryck visat att Seegers är så mycket mer än en “one hit wonder”.

Doug Seegers historia har berättats många gånger. I intervjuer och artiklar har vi serverats Askunge-sagan. Och visst är det en fantastisk historia som tål att berättas, om och om igen, för vem älskar inte en sann, gripande berättelse som till och med har ett lyckligt slut?

Men Doug Seegers själv betraktar inte den stora omvälvningen i livet för fem år sedan som ett slut utan början på något nytt. En ny fas i livet där nykterhet har ersatt missbruk, där han istället för att sova under broarna har ett eget hus och där en destruktiv livsstil har ersatts av återhämtning och försoning. Och där Dougs kreativitet för första gången får möjlighet att blomma ut.

Under åren som hemlös missbrukare släppte Doug aldrig musiken helt. Han spelade på gatorna för att få in pengar och var flitig gäst på biblioteket. Där kunde han värma sig, använda badrummet och lyssna på musik. Och visst skrev han en del låtar under den här perioden men oftast stannade det vid utkast och fragment. Som han på något sätt lyckades lagra i hjärnan för att nu plocka fram. Hur skulle man annars kunna förklara att han efter så många år i misär och missbruk kunde träda fram som en fullfjädrad artist och låtskrivare?

“A Story I Got To Tell” är Doug Seegers första album för världsomspännande bolaget BMG och innebär att det för första gången görs en seriös satsning på att presentera Doug och hans musik utanför Sverige. “A Story I Got To Tell” släpps worldwide den 31 maj 2019 på CD, LP och på alla nerladdning- och streaming-plattformar.

“A Story I Got To Tell” är producerad av Joe Henry.

Jay Bellerose – trummor, slagverk
Martin Björklund – gitarr, fiol, mandolin, sång
Tyler Chester – keyboards
Russ Pahl – pedal steel, gitarr
David Pitch – bas

Special guest: Jackson Browne (sång “White Line”)

If it doesn’t win a Grammy it will be a great unjustifiable.

Av Country Music People


ELLINOR SPRINGSTRIKE

Ellinor Springstrike är en mycket spännande & intressant Svensk “upcoming” Country-stjärna som med sin unika innerliga ton i rösten bjuder på både tempo och starka ballader i riktig Countryrock anda.
Kanadensiske låtskrivaren Cyril Rawson som skrivit låtar åt bl.a. Alanis Morisette, Keith Urban, Tanya Tucker, Alannah Myles m.fl. står bakom Ellinor som just nu har flera spännande samarbeten på gång.
Hon är bosatt och uppvuxen i en by några mil utanför Umeå. Ellinor började sin musikaliska resa via sin farfar Gösta Långström som spelade dragspel och tog med Ellinor in i dansbandsvärlden för en stund. Det var dock åt ett annat håll Ellinor ville och efter att ha bott i Stockholm och Göteborg för att hitta sin musik under några år har hon nyligen flyttat hem till Umeå igen där hon stormtrivs.

Rötterna ger sig tillkänna och hon säger sig ha kommit ännu närmre countrymusiken i sitt skapande. 2012 spelade Ellinor in sin första skiva ” Good and Gone”. Nu är hon tillbaka med helt nytt låtmaterial efter något år i studion och ett kreativt arbete bakom kulisserna. Cyril Rawson står även denna gång bakom Ellinor som låtskrivare tillsammans med välkände producenten Norman Fearrington, tidigare trummis för bl.a. Stevie Wonder & Tina Turner. Norman jobbar även som producent av filmmusik åt Walt Disney i USA.

I samarbete med Pabst Blue Ribbon Sweden

Arrangör

Lokal

Droskan Droskan, Storgatan 60, 903 30 Umeå

Vanliga frågor

  • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

    Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

  • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

    Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

  • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

    Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

  • Var hittar jag länken till ett online-event?

    Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

  • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

    Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer