Andra event från arrangören
Laddar...
 
 
Andra events i samma kategori
Laddar...
 
 
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Dom – ett verk om domedagen

Eventet är avslutat

Dom – ett verk om domedagen

Biljetter från 100,00 SEK

Plats

Datum

14 nov 2021 18:00 - 19:30

Beskrivning

Vi har nog alla våra bilder i huvudet av hur jordens undergång skulle kunna se ut, men hur låter den? Pelle Olofsons verk DOM skapar en spännande väv av uttryck. Detta genom fantastiskt rik och mångfacetterad originalmusik för saxofoner, körer och slagverk, samt texter ur/av Uppenbarelseboken, Matteusevangeliet, Wilfred Owen, Jesper Svedberg och Phillipp Nicolai.

Musiken framförs i detta uruppförande av bland andra Stockholms saxofonkvartett. Kvartetten är en av världens främsta ensembler inom modern musik.

Att konserten hålls just i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten ger verket en extra dimension. Precis som musiken skildrar kyrkans arkitektur innehållet i Uppenbarelseboken. Speciellt karaktäristiskt är de stora och mycket detaljrika mosaikfönstren i kyrkorummet. Konserten är på så sätt även en hyllning till Uppenbarelsekyrkan, som byggdes 1961 och i år alltså fyller 60.

Medverkande:
Stockholms saxofonkvartett
Stockholms Akademiska Damkör
Stockholms Studentsångare
Joakim Anterot, slagverk
Pelle Olofson, dirigent

Konserten arrangeras av Svenska kyrkan Hägersten.

Arrangör

Välkommen till musik med passion

I Svenska kyrkan Hägersten hittar du många starka konsertupplevelser. Församlingen har ett rikt musikliv, där många känner ett stort engagemang. Konserter arrangeras i alla våra fyra kyrkor; Uppenbarelsekyrkan, Gröndals kyrka, Mälarhöjdens kyrka och Kvarterskyrkan på kajen.

Vill du hitta fler konserter? På Svenska kyrkan Hägerstens webbplats kan du botanisera bland alla våra aktuella konserter. Där finns många fler än de biljettkonserter som syns på Billetto. Besök gärna svenskakyrkan.se/hagersten kontinuerligt för att inte missa konsertupplevelser som griper tag.

På vår YouTube-kanal, Svenska kyrkan Hägersten, finns även tidigare konserter, samt lunchmusik att njuta av.

Återköp kan göras senast två arbetsdagar före konserten.

Lokal

Uppenbarelsekyrkan, Hägersten Uppenbarelsekyrkan, Hägersten, Bäckvägen 34, 126 47 Hägersten

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.