Doc Lounge visar Dream Empire på sportbar!

25 apr 2017 18:00 - 21:00

O'Learys Tolv Stockholm Event Center, Arenavägen 69, 121 77 Stockholm


2017 är året då vi tar Doc Lounge Stockholm till en ny nivå. Vi flyttar aktivt runt våra filmvisningar i miljöer som på ett eller annat sätt förstärker filmen. Nu bjuder vi in till vårens sista visning med filmen Dream Empire i en miljö vi länge drömt om att visa film i. Den 25e april gästar vi en av norra Europas största sportbarer med en film om en av Kinas snabbast urbaniserade provinser.

Välkommen till läktarna på O’learys för att se Dream Empire på 200 tums LED-skärm tillsammans med oss, välkomna in i framtiden!

Dream Empire (David Borenstein, Denmark, 74 min)

Filmens regissör David Borenstein kom till Chongqing i sydvästra Kina med ett stipendium för att studera urbanism. När Dream Empire tar sin början är pengarna sen länge slut, men David hänger kvar och livnär sig på diverse extraknäck. Bland annat blir han rekryterad av den 24 åriga Yana till en nystartad “talangagentur”. Hon letar efter icke-kineser för att uppträda på lanseringar av nya grandiosa fastighetsprojekt för att krydda imagen med internationell flare. “Det händer något när man ställer en utlänning framför en byggnad”, berättar hon. Yana är själv nyinflyttad från den kinesiska landsbyggden med skyhöga ambitioner. David börjar följa henne och arbetet med agenturen som tar dem längre och längre in i landsbyggden till nybyggda städer som verkar vara mer spölklika. När utlänningarna används i mer och mer desperata försök för att sälja boenden i övergivna spökstäder börjar de första tecknen synas på att fastighetsbubblan är på väg att brista. Tills slut tvingas Yana sälja sitt företag och omvärderar allt hon någonsin trott på. Dream Empire är filmad över flera år under den kinesiska fastighetsbranschen uppgång och fall.

Mer information om kvällen och filmen på vår hemsida och Facebook event
Ordinarie pris

Stängd


Student, pensionär, arbetslös

Stängd