Doc Lounge säsongspremiär / Förhandsvisning av Blodssystrar

21 sep 2015 18:00 - 22:00

Laika, Hornhuset, Långholmsgatan 15B, 117 33 Stockholm


Hjärtligt välkomna till Doc Lounge Stockholms säsongspremiär på Laika i Hornstull! För att fira att hösten är här bjuder vi in till en exklusiv förhandsvisning av den svenska dokumentären Blodssystrar och för att hylla syskonskapet så gäller "gå 2 betala för 1" för alla syskon. Systrarna i Taxi Taxi! skivor under kvällen.

Blodssystrar hade världspremiär på Hot Docs i Toronto, en av världens största filmfestivaler och den är nominerad till ”Bästa Nordiska Dokumentärfilm 2015” på Nordisk Panorama i Malmö i september och nu är vi på Doc Lounge stolta över att få förhandsvisa den i Stockholm.

FILM: Blodssystrar är en film om systerskap. Den är en nära, visuell långfilmsdokumentär om systerrelationen och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna, tvillingsystrar från Rosengård i Malmö. Filmen är berättelsen om en urstark systersymbios som ofrånkomligt bryts, när vuxenlivet står för dörren. Om det svåra i att skiljas, för att hitta sig själv, om flickor fulla av obändlig styrka...och kärlek som aldrig tar slut. Blodssystrar handlar om systerskapet och den stora inneboende styrkan hos två flickor som visar på att det går att överleva så mycket mer än vi tror. Och det är på tiden att det blir två tonårsflickor som får sätta spotlight på frågan; hur ska vi börja se varandra, och varandras liv, på riktigt? Hur uppmärksammar vi polariseringen mellan vi & dom som ökar i Sverige? Det är djupt provocerande att det börjar bli vardag och inget konstigt med att göra skillnad på människor och människor. Därför är filmen och berättelsen om tvillingsystrarna Julia och Johanna från Malmö så djupt viktig. Vi måste börja se varandra, och lyssna på allas våra berättelser. På riktigt.

DJ: Taxi Taxi!-systrarna Johanna och Miriam Tewolde Berhan spelar skivor innan och efter filmen.

EXTRA: Mer info kommer snart!

TILLGÄNGLIGHET: Hiss finns genom hela huset, stor-toalett finns.

PRIS: 80 kr (60 kr för studenter och pensionärer)

SPECIAL DEAL: Ta med ditt syskon gratis! Gå 2 betala för 1 gäller alla syskon under kvällen.


UNGEFÄRLIGA TIDER:

18.00 Taxi Taxi! spelar skivor / möjlighet att äta på Laika finns.

19.00 Blodssystrar

20.20 Samtal - mer info kommer snart

20.40 Taxi Taxi! fortsätter spela skivor

Ordinarie pris

Stängd


Student/pensionär

Stängd