skip to main content

Event avslutat - Missade du detta event?

Kolla in dessa handplockade kommande!För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.
Laddar...
 
 
Närliggande evenemang
Laddar...
 
 
Evenemang från samma kategori
Laddar...
 
 
Liknande upplevelser
Rekommenderade events
Laddar...
 
 

Doc Lounge Malmö pres. Puss Hejdå. Regissörsbesök Annika Fredriksson. Live Söndagsklubben

Eventet är avslutat

Doc Lounge Malmö pres. Puss Hejdå. Regissörsbesök Annika Fredriksson. Live Söndagsklubben

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

14 nov 2023 19:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer

Beskrivning

Puss Hejdå

Välkomna till Doc Lounge Malmö den 14 november när vi visar den svenska dokumentären “Puss Hejdå” där vi genom en känslofylld resa utforskar frågor om kärlek, separation och jämställdhet i föräldraskap. Kvällen till ära får vi besök av Annika Fredriksson, regissören bakom filmen, som tillsammans med psykologen Ida Ivarsson och forskaren Petra Pålsson kommer att samtala om de frågor filmen utforskat. Men det är inte allt! Innan filmvisningen kommer vi få ta del av livemusik av det Malmöbaserade bandet Söndagsklubben. Deras RnB/Pop-musik med känslosamma texten har skapats speciellt för oss romantiker i Malmö.

20:00 Filmvisning ‘Puss Hejdå’

Synopsis: Sandra lämnas av sin partner Filip tre veckor efter förlossningen av deras andra barn. Han är förälskad i en annan kvinna medan hon är fast hemma med ett spädbarn. Sandras liv förvandlas till en mardröm som utspelas i realtid. I en annan del av landet försöker Sandras nyförlovade syster Annika stötta över telefon. Samtidigt börjar hon granska sin egen relation och varför familjeprojektet blev början på slutet.

För Filip var det utmanande att bli pappa. För Sandra verkar allt så naturligt, medan Filip känner sig oförberedd och otillräcklig. Likt många andra nyblivna pappor blir han alltmer isolerad med få möjligheter att ventilera sina känslor.

I puss hej då levereras hela känsloregistret men också hopp och insikter som skakar om vår självbild som partners och föräldrar. Filmens kreativa uttryck skapar en laddad upplevelse från början till slut.

Regissörsbesök + Samtal 
Efter filmvisningen får vi träffa Annika Fredriksson, Regissören bakom Puss Hejdå. Dokumentären är hennes långfilmsdebut och vann Svenska Kyrkans filmpris på Göteborg Film Festival 2023. Annika har sedan 2010 arbetat med film och utbildade sig på högskolan Dalarna samt Ölands dokumentärfilmskola. Psykologen Ida Ivarsson och Petra Pålsson, som forskar bland annat inom föräldraförberedelse under graviditeten, ska tillsammans med Annika efter filmen diskutera föräldraskap samt besvara era frågor.

19:40 Söndagsklubben
Bandet Söndagsklubben är en cigarr- och brun skinnjackedoftande 70-talsorgel på förfest hos 90-talets R&B, kryddat med vår hatkärlek till svensk pop. Deras musik är känslosamma texter, det är spretigt och äkta - precis som deras hemstad Malmö. Vår egen Rebecka Borgström, projektledare på Doc Lounge Malmö, är också pianist i bandet så det är dags att de gästar oss.


→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via Billetto
Biljettpris: Ordinarie 120:- | Student, pensionär 100:- | DOC LOUNGE GULDKORT (450 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

Garderob Babel har obligatorisk garderob för 30:-

Återköp: Köpt biljett återbetalas ej.

→ OM FILMEN

Speltid: 72 minuter
Språk: Svenska | Undertexter: Engelska
Regi: Annika Fredriksson 

→ Sittplatser:

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: rebecka@doclounge.se
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.


Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Arrangör

I över tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen.

Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och  bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Det ordinarie programmet hålls varje tisdag i klubb- och konsertlokalen Babel på Spångatan i Malmö.

Då och då arrangeras även sidoarrangemang, utomhusvisningar, utställningar och specialprogram för företag och på konferenser. Kontakta oss gärna om ni vill att vi kommer till er!

Lokal

Babel, Spångatan 38, 211 53 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer