Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Doc Lounge Malmö, pres. Praying For Armageddon

Eventet är avslutat

Doc Lounge Malmö, pres. Praying For Armageddon

Från 100,00 SEK

Plats

Datum

5 sep 2023 19:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Praying for Armageddon

Synopsis:
Praying for Armageddon är en politisk thriller som avslöjar makten och inflytandet från amerikanska fundamentalistiska evangelikaler när deras mål är att uppfylla profetian om armageddon. Med närjournalistik, följer dokumentärfilmen amerikanska troende som förbereder sig för det heliga kriget och avslöjar hur mäktiga megachurch pastorer uppmanar till det 'sista slaget' som de tror kommer att utlösa Kristi återkomst. Med en djupdykning i makt och politik, avslöjar denna film hur politiker drivna av tro inkorporerar Israel som nyckeln till dess profetiska vision för domedagen. Till vilket pris som helst.

Praying for Armageddon undersöker de farliga konsekvenserna av sammansmältningen mellan evangelikal kristendom och amerikansk politik. Stark och gripande i sitt närmande, avslöjar inte bara denna film hur fundamentalismens strukturer försvagar själva tyget i den amerikanska demokratin utan även belyser den förödande påverkan som religion har på USA:s utrikespolitik. Praying for Armageddon uppdagar hur evangelikaler driver den instabila situationen i Israel och Palestina och ökar spiralen av våld i Mellanöstern. Från gräsrotsnivå till megachurch imperier och de mörka baksidorna i Washington DC, tar sig filmen in i en rörelse som till slut syftar till att förstöra vår civilisation.


Kvällen 

🎬 Säsongsöppning på Doc Lounge - Praying for Armageddon 🎥

Välkommen tillbaka till Doc Lounge! Vi är supertaggade för att spendera hela hösten tillsammans med er, omringade av fantastiska dokumentärfilmer och spännande kringarrangemang. Så skriv ner i kalendern – det är dags för Doc Lounge-säsongspremiären den 5 september kl 19:00 på Babel.

📽️ Film: Praying for Armageddon

Vi börjar säsongen med dokumentärfilmen Praying for Armageddon. Se ovan synopsis. 

Vi ser fram emot att ses igen och tillsammans öppna upp en ny spännande säsong av inspirerande dokumentärfilmer. Missa inte chansen att vara en del av vår gemenskap. Håll ögonen öppna för mer detaljer om evenemanget kommer snart. Vi ses där! 😊🎉

Regissörsamtal efter filmen

Vi har den stora äran att få besök från den prisbelönta regissören Tonje Hessen Shei denna gång online på storskärm!
Tonje har arbetat med självständiga dokumentärfilmer sen 1996 och hennes filmer visar ett intresse för internationella dilemman som ifrågasätter de auktoritära system som formar samhället.

Den norske filmregissören, producenten och manusförfattaren har förutom 6 nomineringar även 7 prestigefyllda priser som ett bevis på den kvalitet hennes filmer håller. Praying for Armageddon är hennes senaste film som den 5 september inleder Doc Lounge höstsäsong.


→ OM KVÄLLEN

Dörrar öppnas 19.00 | Filmstart 20.00
Var? Babel, Spångatan 38, Malmö
Förköp via Billetto
Biljettpris: Ordinarie 120:- | Student, pensionär 100:- | DOC LOUNGE GULDKORT (450 kr) ger fri entré till alla säsongens ordinarie visningar. Köp här.

Garderob Babel har obligatorisk garderob för 30:-

Återköp: Köpt biljett återbetalas ej.

→ OM FILMEN

Speltid: 97 minuter
Språk: Engelska / förekommer hebreiska & arabiska | Undertexter: Engelska
Regi: Tonje Hessen Schei 

→ Sittplatser:

Alla platser är onumrerade. Möbleringen är fast, så inga möjligheter ges för besökare att flytta stolar etc.

→ Tillgänglighet:

Babel ligger en halv-trappa upp. Det finns en ramp till vänster om entrédörren. Be entrévärdar eller kassapersonal om hjälp för att fälla ner denna. Det går bra att meddela i förväg om du vill ha hjälp när du kommer: Rebecka@doclounge.se 
En rymligare toalett, anpassad för rullstol finns i anslutning till entré och garderob.
Textning av våra filmer varierar. Se på varje enskilt evenemang för detaljer kring språk och eventuella undertexter.


Doc Lounge arrangeras i stolt samarbete med Malmö Stad, Film i Skåne, ABF Malmö, Svenska Filminstitutet och Babel.

Arrangör

I över tio år har Doc Lounge samlat Malmöborna kring premiärer och förhandsvisningar av de allra senaste dokumentärfilmerna från hela världen.

Genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med intressanta kringarrangemang, aktuella gäster, regissörsbesök, liveakter och barhäng, vill Doc Lounge öka och  bredda publiken för dokumentärfilm och ge besökarna en upplevelse som engagerar och stannar kvar i minnet. Det ordinarie programmet hålls varje tisdag i klubb- och konsertlokalen Babel på Spångatan i Malmö.

Då och då arrangeras även sidoarrangemang, utomhusvisningar, utställningar och specialprogram för företag och på konferenser. Kontakta oss gärna om ni vill att vi kommer till er!

Lokal

Babel, Spångatan 38, 211 53 Malmö

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer