Hoppa till huvudinnehåll
Event avslutat - Missade du detta event? Kolla in dessa andra events som kommer snart. För information om tidigare evenemang, scrolla bara nedåt.

Återbesök evenemang

Laddar...

 
 

Laddar...

 
 

Populära events

Laddar...

 
 

Närliggande evenemang

Doc Lounge Helsingborg - Roll Red Roll

Eventet är avslutat

Doc Lounge Helsingborg - Roll Red Roll

Från 50,00 SEK

Plats

Datum

6 mar 2019 17:00 - 22:00
Billetto Peace of Mind
Boka tryggt med oss: Billetto garanterar återbetalning vid inställda event. Läs mer
Betalningsmetoder accepteras:

Beskrivning

Som en förlängning av Feministiska Filmdagar och som upptakt till Internationella kvinnodagen visar vi ikväll true-crime dokumentären "Roll Red Roll". En berättelse om sociala mediers makt och USAs "Boys will be boys"-kultur.

Detta blir första kvällen vi håller till på Beijing 8, Söderpunkten, som håller kök och bar öppen under hela kvällen. Så passa på att avnjuta några dumplings till filmen!

Roll Red Roll
Nanzy Schwartzman/ USA/ 2018/ 80 min

Ett uppmärksammat våldtäktsmål mot två high-school fotbollsstjärnor i amerikanska Steubenville och om sociala mediers makt. En true-crime berättelse som går på djupet bakom den ”Boys will be boys”-mentalitet som till stor del råder på de flesta high-schools runtom i landet, men också och om att misstroendeförklara ett försvarslöst offer. Det är nämligen först när en en lokal brottsbloggare börjar gräva i målet online som händelsen väcker uppmärksamhet och polisen tar tag i fallet. Med hjälp av arkivmaterial och intima intervjuer, med förhörare och invånare i Steubenville, målar regissören Nancy Schwartzman upp en obehaglig bild av den våldtäktskultur som fötts fram i USA.


Kvällens Schema:
17:00 - Dörrarna öppnar
18:00 - Filmstart
19:20 - Filmsamtal
20:00 - Kök och bar håller öppet till 22:00 för eftersnack

Biljettpris ordinarie 70 kr. Student/ Pensionär 50 kr.

Doc Lounge Helsingborg arrangeras med stöd av Kulturnämnden i Helsingborg och i samarbete med ABF Helsingborg, Film i Skåne, Svenska Filminstitutet och SVT. Tack Vänner!

Arrangör

På Doc Lounge kan du luta dig tillbaka. Här dukar vi upp de allra bästa och senaste dokumentärfilmerna från hela världen blandat med spännande kringarrangemang och upptåg, samtal och finbesök.

Lokal

Beijing 8 Beijing 8, Mäster Palms Plats, 252 25 Helsingborg

Vanliga frågor

 • Jag har inte mottagit min biljett via mail. Vad ska jag göra?

  Det första du kan göra är att kontrollera din spam/skräppost och mailet hamnat där. Dina biljetter skickades som en bilaga och kan ses som spam eller skräppost av vissa e-posttjänster. Du kan alltid också hitta dina biljetter under fliken "Mina biljetter" när du är inloggad på ditt Billettokonto, antingen på webbläsaren eller i vår app. För mer information, läs här.

 • Jag önskar avboka min biljett och få biljetten återbetalad. Vad ska jag göra?

  Det är arrangören som beslutar om återbetalning av biljetter på deras event. Du bör därför kontakta dem direkt för att höra vilka möjligheterna är just för dig. Du hittar deras mailadress i ditt orderbekräftelsemail eller genom att gå in på deras arrangörssida och klicka på "Kontakta arrangören". För mer information, läs här.

 • Jag har registrerat mig på väntelistan, vad händer nu?

  Om fler biljetter blir tillgängliga kommer du, tillsammans med andra som registrerat sig på väntelistan, att meddelas om detta via mail. Köp av de tillgängliga biljetterna sker därefter enligt först-till-kvarn-principen. För mer information, läs här.

 • Var hittar jag länken till ett online-event?

  Vanligtvis tillhandahåller arrangören av eventet detaljerna i orderbekräftelsen som du mottar via mail efter köp eller så kan det hända att arrangören skickar ett uppföljande mail med en länk till deras online-event. Du kan även kika in på eventsidan där du finner arrangörens beskrivning av eventet. För mer information, läs här.

 • Vad är avbeställningsförsäkring och varför skulle jag behöva det?

  Med avbeställningsförsäkringen kan du vid vissa oförutsedda händelser som hindrar dig att delta i ett eventet, begära en återbetalning. För mer information, läs här.

Upptäck mer